S A O P Š T E Nj E Z A J A V N O S T

Uzvicnik_-m665crh5grmifsi9rm398nfy9pnavhi1ma00w2dgqg

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije još od pregovora vođenih tokom petomesečnog štrajka, traži da se zaposlenima u prosveti isplati jedna prosečna zarada. To je 40 000 hiljada za one sa završenim fakultetima i 20 000 hiljada dinara za tetkice i administrativno osoblje. Od toga nismo odustali, niti bismo ikada manjim iznosom bili zadovoljni.
O visini pomoći koja će se isplatiti u narednom periodu nismo pregovarali. Saopšteno nam je da ćemo podeliti nešto više od milijarde dinara, da trenutno država toliko ima i da će se na tu sumu obračunati porez od 60 procenata.
Jedino što su predstavnici sindikata predložili jeste smanjenje poreske stope, da bi isplata bila veća, s obzirom da je porez na slične pomoći i nagrade do sada bio 12%.
Ističemo da su zahtevi Unije SPRS nepromenjeni.
Vraćanje plata na nivo od pre godinu dana i uvođenje platnih razreda kojima bi se suštinski popravio položaj zaposlenih u obrazovanju.
INFO USPRS

2 komentara na S A O P Š T E Nj E Z A J A V N O S T

  1. Zoran Blažević kaže:

    Od sada će profesori da ribaju hodnike jer su kvalifikovaniji od pomoćnog osoblja

  2. [...] Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine: Saopšte… (11.11.2015) [...]

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>