Поводом протеста Уније синдиката просветних радника Зајечара

unija-beograd300

Унија синдиката просветних радника Србије у потпуности подржава акцију својих чланова, колегиница  и колега у Зајечару.

Постао је манир представника многих локалних самоуправа широм Србије да игноришу своје обавезе које по Закону о основама система образовања и васпитања,  имају према школама и просветним радницима. Главни показатељ такве тврдње јесте новац који се, сваке године,  одваја у буџету Републике,  за судске спорове.  Санкције  Владе због таквог понашања најчешће изостају,  па су колеге принуђене да предузимају различите облике синдикалног деловања како би приморале  локалну самоуправу да поштује Закон.

Унија СПРС залагала се и залагаће се да иста правила важе за све. У својој 17 година дугој синдикалној борби увек смо прво добронамерно упозоравали, а тек онда предузимали драстичније мере.

Овај протест наших колега у Зајечару,  грађани и представници локалне самоуправе треба да схвате као жељу и настојање да се избегну тешке последице небриге,  које би могле настати.

Спремни смо да оправдани бунт својих чланова  подржимо не само вербално, већ и на сваки други начин, ако то буде било потребно.

У Београду, 23.11.2015.

Председник УСПРС Јасна Јанковић

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>