Verbić: Na zakon o platama još može da se utiče

Verbic
Zakon o platama nije donet i na njega još može da se utiče, izjavio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, dodajući da je prilično siguran da će biti napravljen dobar paket zakona.“Prilično sam siguran da možemo da napravimo dobar paket zakona zato što ovaj zakon o platama zapravo neće rešiti kolike će biti plate. Zakon otvara mogućnost da se posebnim zakonima to definiše, a to tek treba da uradimo“, rekao je Verbić novinarima nakon obilaska Osnovne škole “Branko Radičević“.

On je istakao da i danas prestavnici sindikata i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave raspravljaju na tu temu.

“U ovom trenutku neki predstavnici sindikata i svih relevantnih ministarstava razgovaraju o tome kako da se zakon učini što boljim i da nemamo propuste o kojima su i mediji i sindikati pričali prethodnih dana“, rekao je Verbić.

Podsećajući da su predstavnici sindikata prosvete davno dali svoje mišljenje i da, pre svega, očekuju da taj zakon pruži podatak o tome kolika će plata biti i da će plata biti veća, on je istakao da se to ne vidi iz zakona o platama već da mora da se donese poseban zakon gde će to biti regulisano.

 

Nema zvaničnog dopisa za povećanje školarina

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je danas da, za sada, nema zvaničnog dopisa za povećanje školarina na fakultetima, ocenjujući da generalno školarine ne bi trebalo povećavati.

“Na nekim fakultetima postoje opravdani razlozi zašto žele povećanje školarina, ali mi još uvek nismo dobili zvaničan dopis“, rekao je Verbić novinarima nakon obilaska Osnovne škole “Branko Radičević“.
On je istakao da su, za sada, samo na jednom Univerzitetu, na Senatu, raspravljali o tome.

“Očekujemo zvanični dopis i ako negde bude opravdano povećanje ne mogu da kažem da nećemo dati saglasnost, ali generalno mislimo da ne bi trebalo povećavati cene školarina“, rekao je Verbić.
On je istakao nisu iznenađeni time da pojedini fakulteti žele veće školarine, podsećajući da su i prošle godine isto tražili, ali da nije data saglasnost.

Izvor: Dnevnik

Jedan komentar na Verbić: Na zakon o platama još može da se utiče

  1. Profesor kaže:

    Verbiću uništio si i malo dobrog obrazovanja koje je bilo.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>