USPRS poziva Šarčevića na pregovore o platama

unija-beograd300
Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvala je danas ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića da otpočnu pregovore o visine osnovice i korekcije koeficijanata, saopšteno je iz tog sindikata.

U pismo upućenom Šarčeviću koje je dostavljeno medijima, podseća se da se o visini osnovice za obračun i isplatu plata pregovara svake godine u postupku donošenja predloga budžeta.

„Ugovorne strane se obavezuju da pristupe pregovaranju o korekciji osnovice za obračun plata pre donošenja predloga zakona o budžetu za narednu godinu, ako dođe do bitne promene okolnosti na osnovu kojih je utvrđena osnovica za obračun plata“, navodi se u pismu ministru.

Sindikat očekuje da će pregovori početi u roku od deset dana od pokretanja njihove inicijative, a da će biti završeni u roku od 30 dana.

Takođe, USPRS podsetio je Šarčevića i na Sporazum o rešavanju spornih pitanja pozivajući ga da uključi reprezentativne sindikate tokom izrade zakona iz oblasti obrazovanja.
(Tanjug)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>