Ministar Šarčević: Promene u prosveti za doborobit i učenika i nastavnika

mladen_620x0

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas uvođenje novih modela rada prosvetnih radnika

BEOGRAD – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević najavio je danas uvođenje novih modela rada prosvetnih radnika kako bi se tačno odredilo šta opterećuje, a šta relaksira učenika.

Šarčević je na Učiteljskom fakultetu u Beogadu, na prijemu za studente prve godine, rekao da je u toku akcija čiji je cilj da se sva radna mesta u prosveti učine javnim kako više ne bi bilo skrivenih radnih mesta i manipulacija.

„Sve promene i reforme moramo timski da obavim za dobrobit učenika i profesora“, rekao je Šarčević i poželeo studentima uspešne studije.

Dekan Fakulteta Danimir Mandić poručio je studentima da se „trude da ne otupe radoznalost deteta“.

„Ova profesija je najteža i najlepša. Najteža jer mora da savladate različite nauke, a najlepša jer đacima darujete znanje i uspostavljate neraskidivu vezu koja traje ceo život“, rekao je Mandić.

On je rekao da očekuje reformu osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, a da taj fakultet već ima projekte za koje se nada da će prosvetne vlasti imati razumevanja.

Učiteljski fakultet osnovan je 1993. godine, a ove godine primljeno je 280 brucoša.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>