Šarčević: Preduzeću sve mere kako bi se viškovi rasporedili

prosveta_620x0
Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je broj tehnoloških viškova u prosveti smanjen, da ima 2.300 neraspoređenih nastavnika, ali i da će preduzeti sve mere, koje mu zakon dozvoljava, kako bi se rešio problem sa direktorima škola koji kriju radna mesta.

Prema procenama sindikata, u Srbiji oko 224 direktora škola kriju radna mesta i nisu primili tehnološke viškove, na čemu je ministarstvo prosvete insistiralo.

„To je sada zadatak za mene. Tražio sam od saradnika spiskove direktora koji nisu primili tehnološke viškove, a to je otišlo i do Agencije za borbu protiv korupcije“, naglasio je ministar prosvete.

On je dodao da će preduzeti sve mere koje mu zakon dozvoljava kako bi serešio problem u školama gde direktori kriju radna mesta.

Šarčević je najavio da će oko 200 najboljih nastavnika iz škola u Srbiji raditi na sažimanju nastavnih planova i programa, kako bi se smanjio obim gradiva u školama.

On je naglasio da će se birati ljude različitih profila, te da će oni imati dvostruku ulogu – jedna je da budu u timovima za eksternu evaluaciju, a samim tim će biti i predmetne evaluacije.

„To će rezultirati kvalitetnijim planovima i programima, manjim opterećenjem učenika, kvalitetnijoj obuci nastavnika“, rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.
(Tanjug)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*