Месечне архиве: октобар 2016

Трошна ренесансна палата

ЗРЕЊАНИН: Због безбедности ученика и особља, у Средњој електротехничкој и грађевинској школи „Никола Тесла“ у Зрењанину затворен је и други улаз, кроз школско двориште.
...

ПОВЕЋАЊЕ ИЗМЕЂУ 6 И 7%

Запосленима у просвети плата ће бити повећана између шест и седам одсто, здравству, полицији, војсци, културним и социјалним установама – пет одсто, рекао је премијер Александар Вучић на конференцији за новинаре. Пензионерима ће линеарно бити исплаћено између пет и шест хиљада динара помоћи, а од 1. јануара биће повећане пензије.

...

Шарчевић у Љубљани разговарао о дуалном образовању

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић разговарао је данас у Љубљани с министарком образовања, науке и спорта Словеније Мајом Маковец Бренчич о дуалном образовању, стручном усавршавању наставника, професионалном развоју директора школа и научно-технолошкоми развоју.

...

Кога промовише Центар за промоцију науке?

 

У свом претходном сазиву Министарство, које је овај центар протежирало као своје омиљено чедо, истовремено је према научним институцијама гајило маћехински однос.
...

Писали Вучићу: Ни школованијих, ни мање плаћених

Представници Уније синдиката просветних радника Србије затражили су повећање плата од 12 одсто и пријем код премијера ради разговора о стању у просвети.

...

Директори школа „на поправном“

Од око 900 основних и 300 средњих школа, које су досад прошле кроз спољашњу проверу квалитета рада, трећина је оцењена најнижим оценама – јединицама и двојкама (на скали од 1 до 4), док су предшколске установе боље – тек је свака десета од 90 вреднованих добила оцену два, а ниједна јединицу.
...

Председнику Владе

...

Синдикати: 224 директора школа крше закон, 2.500 просветара вишак

Процењује се да је 2.300 до 2.500 запослених у просвети технолошки вишак, а да 224 директора крше закон јер, између осталог, запошљавају без конкурса и мимо листа с технолошким вишковима, речено је данас на конференцији за новинаре Уније синдиката просветних радника Србије.

...

Шарчевић: Предузећу све мере како би се вишкови распоредили

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да је број технолошких вишкова у просвети смањен, да има 2.300 нераспоређених наставника, али и да ће предузети све мере, које му закон дозвољава, како би се решио проблем са директорима школа који крију радна места.
...

Савремена школа

Извор: КЦН

...