Месечне архиве: новембар 2016

Буџет пао због две ставке

ПРЕМИЈЕР Александар Вучић одложио је у уторак гласање о буџету на седници Владе Србије, па је нацрт враћен на дораду Министарству финансија. Како „Новости“ сазнају, остало је још да се усагласе две ставке. Како пронаћи 630 милиона динара за обнову Клиничког центра у Нишу и решавање проблема са пројектним зајмовима.

...

Преполовљено осипање ученика у десет школа

У десет школа, у којима је у последње две године спроведен пилот-пројекат “Спречавање осипања ученика у образовном систему”, напуштање школе пре стицања дипломе смањено је за 66 одсто, док је стопа понављања разреда смањена за 23 одсто. У пројекту је учествовало десет школа, које похађа више од 7.000 ученика и у којима ради око 700 наставника.
...

Идуће године жене ће радити шест месеци дуже

Сви запослени који испуњавају услове за пензионисање од Нове године, морају кренути да прикупљају документацију јер захтев за пензију филијали Фонда ПИО морају предати до 30. децембра. Они најкасније до тог датума морају раскинути радни однос јер, ако захтев поднесу 1. јануара 2017, за њих важе правила пензионисања која се примењују наредне године, а доносе најмање пола године дужи рад.
...

СТРАНАЧКА МАШИНЕРИЈА ИМ ПОЈЕЛА ПЛАТЕ Бабице, војници и наставници ће још дуго чекати да им врате достојанство

Од следеће године биће повећане плате у јавном сектору, али то повећање и даље је далеко од задовољавајућег. Неки од запослених у просвети, здравству и војсци, чији послови са собом носе велику одговорност, али и ризик, и даље ће примати зараде испод републичког просека. А да ли, уз прави приступ државе, ту нешто може да се промени и како се друге земље у региону односе према овим професијама?

...

Ко лаже: Зараде по запосленом у Републици Србији, октобар 2016

Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у образовању у октобру 2016. године износи 40.609 динара.Просечна зарада без пореза и доприноса исплаћена у октобру 2016. године износи 45.281 динара. У поређењу са просечном зарадом без пореза и доприноса исплаћеном у септембру 2016. године, номинално је мања за 2,7% и реално је мања за 3,4%.

...

Министар просвете: Повећање плата од шест одсто је највише што се могло

Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић је данас приликом разговора са представницима репрезентативних синдиката изјавио да је повећање плата у просвети од шест одсто максимум који је могао да издејствује.

...

Штедња и откази у каси

У 2017. години, према планираном буџету, дефицит неће прећи 1,7 одсто бруто друштвеног производа. Мањак око 74,7 милијарди. Јача борба против сиве економије

БУЏЕТ Србије за 2017. се увелико „крчка“, и, како ствари сада стоје, доноси обећано повећање плата изабранима у јавном сектору, корекцију пензија, нешто „лакше“ камате на подигнуте кредите, али и даље смањење броја запослених у јавној управи. Држава штеди на субвенцијама државним фирмама и затвара део рудника „Ресавица“. На крају следеће године мањак у државној каси не би требало да пређе 1,7 одсто бруто домаћег производа, што је око 74,7 милијарди динара. Предлог „рачуна“ пред посланицима ће се наћи до краја новеммбра.
...

ЗРЕЊАНИНСКЕ ШКОЛЕ СТУПИЛЕ У ШТРАЈК УПОЗОРЕЊА

На територији града данас је у штрајку 20 школа, изјавио је за портал зрењанински.ком Звонимир Јовић, председник Синдиката просветних радника Баната.

...

ПОЗИВ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ

Поштовани,

Позивамо Вас на састанак са министром просвете, науке и технолошког развоја Младеном Шарчевићем у среду 23. новембра 2016. године у 1100 часова.

Састанак ће се одржати у Немањиној 24, сала 37, на VI спрату.

Молимо вас да нам потврдите ваше присуство.

Кабинет министра

МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА

Република Србија,Немањина 22-26; 11000 Београд

...

Директори школа се оглушују о препоруке министра просвете

Основна школа „Прва војвођанска бригада“ на Новом насељу једина је у Новом Саду која није испоштовала препоруке министра просвете о преузимању технолошких вишкова, сазнаје 021.рс.

...