Ko je ko u Ministarstvu prosvete

mpn
Aleksandar Marković
Aleksandar Marković

Šef odseka za pravne poslove

Dr Saša Stojanović
Dr Saša Stojanović

Pomoćnik ministra za tehnološki razvoj, transfer tehnologija i inovacioni sistem

Jasmina Jovanović
Jasmina Jovanović

Pomoćnik ministra za inspekcijske poslove

Aleksandar Pajić
Aleksandar Pajić

Pomoćnik ministra za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih

Prof. dr Vladimir Džamić
Prof. dr Vladimir Džamić

Državni sekretar

mr Marko S. Milenković
mr Marko S. Milenković

Državni sekretar

Gordana Kosanović
Gordana Kosanović

Posebni savetnik ministra

Sanja Radmilović
Sanja Radmilović

Posebni savetnik ministra

Mirjana Dragosavljević
Mirjana Dragosavljević

Rukovodilac grupe za internu reviziju

Jasmina Đelić
Jasmina Đelić

Načelnik Odeljenja za koordinaciju rada školskih uprava

Željka Knežević
Željka Knežević

Sekretar Ministarstva

Zoran Tubić
Zoran Tubić

Pomoćnik ministra za finansije

Spomenka Simonić
Spomenka Simonić

Pomoćnik ministra za investicije

Ljubiša Antonijević
Ljubiša Antonijević

Pomoćnik ministra za učenički i studentski standard

Nikola Tanić
Nikola Tanić

Pomoćnik ministra za nauku

prof. dr Viktor Nedović
prof. dr Viktor Nedović

Pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i evropske integracije

prof. dr Vesna Mandić
prof. dr Vesna Mandić

Pomoćnik ministra za razvoj i visoko obrazovanje

Vesna Nedeljković
Vesna Nedeljković

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje

prof. dr Ana Langović Milićević
prof. dr Ana Langović Milićević

Državni sekretar

prof. dr Vladimir Popović
prof. dr Vladimir Popović

Državni sekretar

Anamarija Viček
Anamarija Viček

Državni sekretar

Gabrijela Grujić
Gabrijela Grujić

Savetnik ministra za dualno obrazovanje

Marko Popadić
Marko Popadić

Posebni savetnik i šef kabineta ministra

Mladen Šarčević
Mladen Šarčević

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Izvor: MPNTR

9 komentara na Ko je ko u Ministarstvu prosvete

 1. Neko tamo kaže:

  Vidi molim te ova mala sa Uciteljskog faksa savetnica za dualno? Otkad je ona ekspert za dualno. Zena je muzicarka, predaje vaspitacima i ima svoj privatni vrtic. Zar to nije sukob interesa???

 2. Strucan-nestrucan kaže:

  Da li Marko Popadić ispunjava uslove da obavlja poslove šefa kabineta? Uslovi za šefa kabineta pored fakultetske diplome je i sedam godina radnog iskustva u struci.Po dostupnoj biografiji sa sajta ministarstva vidi se da imenovani nema sedam godina radnog iskustva u struci. Ništa nije novo. Ministar Šarčević isto radi kao i bivši ministar Verbić. U vreme Verbića šef kabineta bio je Nemanja Đorđević (em slikar, em neiskusan) koji je posle afere postavljen za direkora Centra za promociju nauke. Sledeći šef kabineta bila je Ivana Cenerić koja nije imala sedam godina radnog iskustva u struci. Posle smene postavljena je da bude istraživač-koordinator istraživanja u Centru obrazovne politike. Na kraju ostaje pitanje šta očekivati i čemu se nadati od ministra ako nije u stanju da postavi stručnog šefa kabineta? Ništa!

  • nastavnik kaže:

   Popadic je cvecar, kada zavrsi ovu funkciju, uspesno ili nuspesno, svejedno, postaće koordinator za uvoz i izvoz cveca izmedju Srbije i Azije. Tako pricaju, ipak je to odskocna daska. A Sarcevic od toga nece imati nikakvu vajdu jer on niti izvozi, niti uvozi cvece. Jadan covek, jedan savetnik cvecar, jedan neiskusan direktor, jedna muzicarka, jedna DS mu novinarka..a od prosvete ni P. U PM mi sa njima.

 3. Tanja kaže:

  Ministre sa ovima ces stici tamo gde nisi krenuo. Dok tebe savetuje savetnica za dualno koja je falsifikovala doktorat tesko li tebi. Uskoro ce na vedelo izaci i ta bruka.

  • Aleksandar kaže:

   Al vi gospodo pricate gluposti.Licno sam bio prisutan na toj odbrani doktorata.Doktorat je ocenjen ka izuzetan i istinski doprinos nauci.Treba da vas je sramota.

 4. LJ kaže:

  KURIKULUM, INKLUZIJA, (NE)NASILJE, DUALNO OBRAZOVANJE,……. Sto god se sete imamo inverzne rezultate. Predlazem da im dajemo platu ali da nista ne rade. Bice nam lakse!

 5. Branko kaže:

  Bogoljube,ne mogadoh da se uključim u jutarnji program tv.Pinka pa bih vas zamolio da donošenjem novog Zakona i Pravilnika definišete šta je škola u prirodi. Hladno rekoste da je to preseljenje iz učionice u prirodu a ja tvrdim što se običnom kontrolom može ustanoviti da je to preseljenje u hotele i hotelske igraonice.Posledice tavog razmišljanja i organizovanja su „debela deca“,ne raspoznavanje biljaka,voća,životinja i svega što priroda pruža a deca ne znaju niti ih ko uči…..

 6. dragan kaže:

  Da li je moguce da je kadar i to veoma poslusan,prethodne vlasti jos tu,da li je moguce da pored svih afera i dalje drzite ljude koji imaju repove iz prethodnih mandata,pa da li slusate glas djaka,studenata,prosvetnih radniika.Koga ste stavili za pomocnika inspekcije,coveka koji je postavio direktore prosvetnih ustanova,tri do cetiri mandata,on protiv njh,niko nije smenjen i pored prijava,pa tek sada nijedna prijava nece videti svetlo dana.Setite se samo eskurzija…G dine ministre,menjajte ih,razmislte dobro ko ce da Vas potkopa prvi,dvanaest godina nije malo,ima jos nade da i neki djak bude u pravu,pa i roditelj,student,naravno i
  Vas kolega,a mozda se i skole u prirodi drugacije osmisle sa novim inovacionim kadrovima i neka prijava doceka svetlo dana.Ima jos nade,pozdrav.

 7. Natasa kaže:

  Postovani ministre i brojni saradnici,
  Zivim u Holandiji a hobi mi je analiza holandskog obrazovnog sistema. Nakon 20 godina zivota i rada i iskustva kao roditelj kroz osnovno i srednje obrazovanje mogu da zakljucim da sve sto sam do sada procitala a i videla o refermama u obrazovanju u Srbiji nije ni nalik onome u ovoj „mojoj“ Evropi. Stoga sam slobodna da vam se na ovaj nacin obratim i svojom konciznom i jasnom analizom u formi dva moja texta objavljena za sajtu „Zelena ucionica“ skrenem paznju na jasne smernice koje treba i reforma skolstva u Srbiji da obuhvati.
  http://zelenaucionica.com/pregled-holandskog-osnovnog-obrazovanja-sa-akcentom-na-predskolsko-obrazovanje/
  http://zelenaucionica.com/mama-iz-holandije-osnovna-skola-im-je-zabaviste-u-poredjenju-sa-skolom-u-srbiji/

  Srdacan pozdrav iz Holandije
  Natasa

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*