VLADA RS NE ISPUNjAVA OBAVEZE

jasna_jankovic

Jasna Janković (USPRS): Svetosavske nagrade nisu isplaćivane tri godine

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Jasna Janković izjavila je danas da prosvetnim radnicima Svetosavske nagrade nisu isplaćivane tri godine, kao i da su zbog neisplaćivanja jubilarnih nagrada pokretani sudski sporovi.„Svetosavsku nagradu nismo dugo primili, a smatramo da nam je Vlada duguje za tri poslednje godine, jer od tada važi Sporazum o rešavanju spornih pitanja koji smo potpisali (2015. godine). Ne samo da je tražimo, nego smo uređenjem sistema toliko i uštedeli“, rekla je ona za portal Gradskibiro (gradskibiro.rs).

Prema njenim rečima, procene sindikata da su u obrazovanju ostvarene izvesne uštede niko nije demantovao.„Zanimljivo mi je da nas niko do sada nije demantovao i rekao da smo pogrešno izračunali, da su uštede manje od dve milijarde dinara, koliko mi tvrdimo…a opet, ništa se ne dešava. Što se tiče jubilarnih nagrada, tamo gde su se prava ostvarivala na sudu i plaćali trostruko veći sudski troškovi, u odnosu na početne sume, problema nema“, kazala je Jasna Janković.

Ona je po tom pitanju najavila i nove tužbe.

Izvor: http://gradskibiro.rs/

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*