Šarčević: Traži se rešenje za nastavnike koji štrajkuju

sarcevic3_1

Troje nastavnika započelo je danas štrajk glađu ispred Vlade Srbije, zbog, kako kažu, nepravedno oduzetih licenci, a ministar prosvete kaže da se traži rešenje za njihov problem.

„Pozvali smo ih u Ministarstvo na razgovor. Pravna služba će sagledati njihove slučajeve“, rekao je ministar Mladen Šarčević novinarima u Beogradu.

On je istakao, međutim, da takvih primera ima još, a da su oni nasleđeni iz prethodnog perioda.

„To su repovi koje smo zatekli. Nova zakonska rešenja drugačije će regulisati tu oblast“, pojasnio je ministar i dodao da će biti privremenog oduzimanja licenci, pa tek onda trajno.

Ministar je dodao da se ne sme zaboraviti i da se mora postavljati pitanje da li su nastavnici uradili ono za šta ih optužuju, jer se licenca po važećem zakonu gubi ako neko udari dete u školi.

„Nema potrebe da budemo blagonakloni prema nekome ko kaže da će da se samospali“, naglasio je ministar i dodao da prosvetni radnici stalno treba da imaju na umu šta ne smeju da čine.

Novi zakon koji će regulisati oblast izdavanja i oduzimanja licenci nastavnika za rad je, kako kaže, u proceduri i u toku je njegovo uobličavanje pred javnu raspravu.
(Tanjug)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*