Протест наставника: Уместо разговора, добили мејл

dru-imejl-umesto

Троје наставника незадовољних због одузимања лиценце за рад трећи дан штрајкују испред Владе Србије: Овјашњење Министарства нам ништа не значи, не померамо се док правда не буде задовољена.

ТРОЈЕ наставника незадовољних због одузимања лиценце за рад трећи дан штрајкују испред Владе Србије. Живадин Дисић из Ниша и Петар Благојевић из Крагујевца гладују од среде ујутру, а њихова колегиница Смиља Јанковић их подржава, али не гладује.

Иако су очекивали да их министар данас прими на разговор, од њега су добили мејл у коме је наведено да постоји могућност да им лиценца буде враћена.

- Мишљења смо да се лиценце могу вратити до окончања судских поступака, под условом да за то добијемо потврде других релевантних институција, са којима ћемо наредних дана обавити потребне консултације. По прибављеним мишљењима биће донета одлука о свим захтевима, о чему ћете бити обавештени – поручио им је министар Младен Шарчевић.

За “Новости” министар Шарчевић је појаснио да су “релевантне институције” заправо правне службе Владе, од којих треба да добију стручно мишљење.

Дисић, међутим, каже да му овакво објашњење ништа не значи и да се неће померити из Немањине улице док правда не буде задовољена.

- Једино што тражим је да поштују закон и да нам врате лиценце до окончања спора, као што је министар у новембру већ учинио у једном другом случају – каже Дисић.

Здравствено стање Дисића и Благојевића већ је лоше, промрзли су и исцрпљени, али кажу да не одустају.

Извор: Новости

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*