SAOPŠTENjE USPRS

img_1976

Nepuna 24 časa nakon održanog protesta članova Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je na svom zvaničnom sajtu objavilo saopštenje u kome se kaže:

„Organizovanje protesta ispred Vlade Srbije u toku kampanje za predsedničke izbore od strane samo jednog od četiri reprezentativna sindikata prosvete jasno upućuje na zaključak da se radi o političkom skupu.“ Ovo saopštenje su preneli i pojedini mediji.

Moramo se osvrnuti na onaj deo saopštenja u kome se Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije optužuje da je organizovala politički skup. USPRS najodlučnije odbacuje ovakve sramne insinuacije, i tvrdi sledeće:

1. Na jučerašnjem protestu ispred Vlade Srbije ni u jednom govoru nije bila pomenuta ni jedna politička stranka.

2. Učesnici protesta su imali isključivo zastave sindikalnih organizacija, a ne obeležja bilo koje političke stranke ili partije.

3. Učesnicima su deljene isključivo zastavice Srbije i USPRS, kao i flajeri čija sadržina se tiče samo naših sindikalnih zahteva.

Na osnovu čega je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zaključilo da je reč o političkom skupu? Na osnovu toga što se skup održao u periodu kada traje kampanja za izbore za predsednika Republike Srbije.

Mi iz USPRS sada pitamo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja:

1. Koji zakon Republike Srbije zabranjuje da se u toku predizborne kampanje održavaju sindikalni protesni skupovi?

2. Po kom logičkom pravilu zaključivanja je sindikalni skup koji se organizuje u toku predizborne kampanje u stvari politički?

3. Kada ćete se izviniti članovima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije koji su juče ispred Vlade Srbije protestovali zbog niskih plata, zbog neispunjavanja Sporazuma iz 2015. godine koji je potpisala Vlada Srbije?

Mislimo da 2500 protestanata koji su juče bili na mirnom protesnom skupu  zaslužuju da dobiju izvinjenje. Uvereni smo da to zaslužuje i 27000 članova USPRS. Ubeđeni smo da to zaslužuju svi prosvetni radnici.

Ako ne nađete da je potrebno da nam se izvinite i uklonite ovu sramnu optužbu sa zvaničnog sajta našeg

Ministarstva, onda ostanite da živite u uverenju da se mi bavimo politikom. Mi Vas dalje nećemo razuveravati. Samo ćemo se i dalje boriti.

INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*