INFORMATIKA ČEKA ODOBRENjE

inform

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je ministarstvo donelo odluku da se informatika uvede kao obavezni predmet u osnovne škole i da se još samo čeka zeleno svetlo Nacionalnog prosvetnog saveta.

Predlog nastavnog plana za informatiku za peti razred radio je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV), a NPS će o njemu moći da se izjasni već na narednoj sednici koja je zakazana za 11. april.

- Naša odluka mora da prođe kroz NPS, a znamo da je prošle godine neslavno prošla – rekao je Šarčević novinarima u Beogradu i dodao da su sve zamerke koje je imao NPS za uvođenje informatike kao obaveznog predmeta otklonjene.

Utvrđeno je koliko računara nedostaje školama, a za njihovu nabavku izdvojena su određena budžetska sredstva, a deo će biti nabavljen i od sredstava od evropskih projekata.

Ministar je podsetio da je u 80 škola u Srbiji informatika već bila izabrani predmet, kao i da se javljaju brojne kompanije da pomognu i opreme računarske centre u školama.

- Paralelno sa uvođenjem informatike, radimo projekat elektronska prosveta, gde se u 200 škola uvodi elektronski dnevnik – rekao je ministar.

On kaže da ima dovoljno obučenih nastavnika koji predaju informatiku, ali da nema dovoljno digitalno obučenih nastavnika koji će moći da rade prvi projekat elektronski dnevnik.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>