Paraćin

paracin

U subotu 8. aprila 2017. godine u paraćinskom hotelu „Petrus“, održan je protestni skup preko 100 prosvetnih radnika iz ovog grada i okoline. Razlog protesta je slučaj pokretanja disciplinskih postupaka protiv 7 učitelja u OŠ „Radoje Domanović“ u Paraćinu, kojima se stavlja na teret što u naredni razred nisu „preveli“ učenike koji se tokom prethodne školske godine nijednom nisu pojavili u školi. Našim kolegama se, naravno, ne stavlja na teret to što zaista jesu uradili, nego se obračun sa njima vrši pod plaštom optužbe da su „nesavesno, neblagovremeno ili nemarno“ vršili poslove po nalogu direktora.

U ovom nečuvenom skandalu u kome se prosvetnim radnicima preti umanjenjem plata zbog toga što upravo jesu savesno radili svoj posao, pored direktorke škole vrlo čudnu ulogu imaju i školski odbor pomenute škole, ali i prosvetna inspekcija.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije je skupu podržala kolege protiv kojih je pokrenut disciplinski postupak, ohrabrila ih da istraju u svojoj pravednoj borbi protiv nepravde i zlostavljanja na radu, i obećala im pravnu i svaku drugu pomoć sindikata.

 

INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*