Šarčević o Darvinu: Ne menjamo nastavni plan i program

sarcevic

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je u Aleksincu, povodom peticije za reviziju izučavanja Darvinove teorije evolucije u školama, da to ministarstvo neće reagovati i menjati nastavne planove i programe.

„Nismo izneli naučni stav, već prosvetni“, rekao je Šarčević, dodavši da je revizija te teorije pitanje za naučnike, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je naveo i da bi „za njeno osporavanje moralo da se naučno dokaže i da bude prihvaćeno od strane naučne zajednice, ne samo naše već i svetske, jer se radi o svetski prihvaćenoj teoriji evolucije“, navodi se u saopštenju.

Šarčević je prethodno razgovarao sa predsednikom opštine Aleksinac Nenadom Stankovićem, a obišao je i Osnovnu školu „Ljupče Nikolić“.

Peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i fakultetima, upućena je Odboru Skupštine Srbije ;za obrazovanje, Ministarstvu prosvete, Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, kao i senatima univerziteta.
Izvor: N1 info

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*