Ovo je prava racionalizacija: Radosno detinjstvo se pretvara u osam samostalnih predškolskih ustanova!

vrtic_unutrasnjost_700

Odbornici Skupštine grada će u petak na sednici raspravljati o predlogu Gradskog veća da se Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ rastavi u osam posebnih ustanova po teritorijalnom principu.

Radosno detinjstvo se pretvara u osam samostalnih predškolskih ustanova Foto: 021.rs
Ova odluka, kako je 021.rs ranije pisao, predviđa da svaka nova predškolska ustanova dobije novu upravu, a dogovoreno je da pet direktora imenuje SNS, a tri ekipa oko Vladimira Jelića koja su napustila SPO i sada rade na formiranju „Pokret obnove Kraljevine Srbije“.

U samom predlogu odluke nema tačne informacije koliko će dece biti u svakoj od osam predškolskih ustanova, već su umesto toga samo dati podaci o kvadraturi objekata i otvorenih površina.

Svaka ustanova obuhvatiće od sedam do 14 sadašnjih vrtića. Što se tiče drugih obejkata, kuhinja „Radosnog detinjstva“ na Telepu na Bulevaru Evrope 31 ući u sastav pete predškolske ustanove, a služiće za snabdevanje hrane te, kao i druge i šeste predškolske ustanove. Ostale ustanove će hranu dobijati iz kuhinje u Vojvođanskih brigada koja će, zajedno sa odavno završenom ali nikad otvorenom centralnom kuhinjom u Privrednikovoj BB, ući u sastav sedme predškolske ustanove.

Sadašnja Upravna zgrada Radosnog detinjstva u Pavla Simića 9 će ući u sastav šeste predškolske ustanove.

U odluci o kojoj će raspravljati odbornici navedena su i imena novih predškolskih ustanova i tako će prva nositi ime „Riznica“, druga će se zvati „Lastavica“, treća „Miroslav Antić“, četvrta „Plava zvezda“, peta „Jovan Jovanović Zmaj“, šesta „Stari grad“, sedma „Pčelica Maja“, osma „Dečija planeta“, a u okviru ŠOSO „Milan Petrović“ zasebno će raditi objekti u Jevrejskoj 26 i Braće Ribnikara 32.

U nastavku možete pogledati spisak u kojoj od Predškolskih ustanova će se naći koji vrtić, ali okvirno prva ustanova će obuhvatiti vrtiće sa sremske strane grada, druga Veternik, Futog, Begeč, deo Novog naselja i Telepa, treća deo Detelinare, Stepanovićevo, Kisač i Rumenku, peta predškolska ustanova vrtiće u Kaću, Budisavi, Kovilju, Šangaju i Klisi, peta Novo naselje i deo Telepa, šesta nekoliko vrtića na Keju, okolinu Spensa i deo Grbavice, sedma predškolska ustanova vrtiće u Banatiću, sa Rotkvarije i dela Detelinare, a osma vrtiće na Limanu.
Autor: 021.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*