Ministarstvo prosvete Srbije pripremilo tri nova predmeta za osnovne škole

ucenici530

Ministarstvo prosvete Srbije saopštilo je danas da su spremni nastavni planovi i programi za tri nova predmeta u petom razredu osnovne škole tehnika i tehnologija, informatika i računarstvo, i fizičko i zdravstveno vaspitanje.

Čim ti dokumenti budu objavljeni u „Prosvetnom glasniku“, slede izmene Pravilnika o stepenu i vrsti obrazovanja nastavnika i stručnih saradnika u osnovnoj školi.

Ministarstvo je navelo da je obučeno 60 nastavnika informatike za nove sadržaje iz programiranja u petom i šestom razredu.

Sav nastavni materijal, video-lekcije i priprema za nastavnike tokom jula će biti dostupna i na sajtu petlja.org.
Ministarstvo kaže da je interesovanje škola i nastavnika za obuku „prevazišlo sva očekivanja“. Planiralo se 200 škola, ali je zahtev podnelo 579 škola, a potom još 30. Za obuku je zainteresovano 13.000 nastavnika.

Ministarstvo prosvete u saradnji s Ministarstvom kulture radi na projektu e-lektire da bi svi učenici imali pristup digitalizovanoj biblioteci.

U pilot-projekat E-prosveta od jeseni biće uključeno 200 škola uz korišćenje „elektronskog dnevnika“.

Izvor: Beta

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*