Prosvetni radnici u štrajku 1. septembra – tri zahteva

strajk
Unija sindikada prosvetnih radnika Srbije je saopštila da će u petak 1. septembra održati jednodnevni štrajk.
U dopisu koji je prosleđen medijima, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću i članovima USPRS, navodi se da su donete odluke o štrajku, kao i tri štrajkačka zahteva, uz napomenu da će 1. septembra u školama članicama USPRS časovi trajati 30 minuta.

“Svi zaposleni, članovi USPRS, stupiće u jednodnevni štrajk u petak 1. septembra. Tog dana, u školama članicama USPRS, časovi će trajati 30 minuta. Istog dana u 12 sati sve gradske, opštinske i regionalne organizacije održaće protestne skupove u svojim mestima“, navodi se.

Takođe, objavljeni su i štrajkački zahtevi.

“Povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona o zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, kao i povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez posla“, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica USPRS Jasna Janković.

Izvor: B92

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*