Тражи се смена Муамера Зукорлића

zukorlic

Конференција универзитета Србије – КОНУС затражила је данас смену председника скупштинског Одбора за образовање Муамера Зукорлића због, како кажу, нестручног и некомпетентног обављања функције као и због њеног коришћења за остварење личних интереса. Они су иницијативу за смену доставили председници парламента Маји Гојковић, као и министру просвете Младену Шарчевићу, председници Владе Србије Ани Брнабићи председнику Србије Александру Вучићу.

Како кажу Муамер Зукорлић је у својству председника Одбора, у више наврата,

износио неистине и аргументима неутемељене тврдње које се тичу високог образовања у Србији.

Они наводе да као власник приватног Универзитета у Новом Пазару, Муамер Зукорлић „функцију на којој се налази веома често користи како би изговарао неистине и погрешно интерпретирао чињенице предлажући решења која би довела до акта о акредитацији који годинама није у стању да добије“.

Подсећају да по оцени Националног савета за високо образовање и Комисије за акредитацију и проверу квалитета тај универзитет не испуњава прописане стандарде који се односе на кадровску, просторну и техничку опремљеност.

Ректорски савет КОНУС-а сматра да је овакво понашање Муамера Зукорлића недопустиво и да може да нанесе трајну штету постојећем систему високог образовања Србије, које је од стране водеће глобалне мреже истраживања – УНИВЕСИТАС 21, рангирано на првом месту, испред Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

„Високо образовање у Србији, као главни стуб развоја једног друштва, треба континуирано развијати и непрекидно радити на унапређењу његовог квалитета. Оно мора бити ван свих дневнополитичких амбиција и партикуларних, личних, интереса“, наводи се у саопштењу.

Због тога је, наглашавају, важно да на челу једног од најважнијих скупштинских одбора буде особа која ће својим деловањем тежити ка остварењу наведених циљева.

Иницијативу су потписали ректори осам државних и девет приватних акредитованих универзитета у Србији.

Извор: Новости

3 коментара на Тражи се смена Муамера Зукорлића

 1. Anchy каже:

  A u cemu se ogleda akreditacija i zbog cega tolika fama kada su ljudi sa diplomom pomenutog univerziteta zaposleni za stalno u skolama, vrticima….kao nastavnici, vaspitaci. Kakav besmisao!

  • Анонимни каже:

   Zato što Vam za rad na Univerzitetu i fakultetu nisu iste reference kao za rad u skoli. Pobogu, da li znate kako ste glup komentar napisali, time potvrdjujete da ne znate o čemu govorite?!!!!!!

 2. Vesna каже:

  Zato što Vam za rad na Univerzitetu i fakultetu nisu iste reference kao za rad u skoli. Pobogu, da li znate kako ste glup komentar napisali, time potvrdjujete da ne znate o čemu govorite?!!!!!!

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*