Plene imovinu OŠ „Šamu Mihalj“ zbog sudskog spora

samuiskolafoto-696x464

Imovina Osnovne škole „Šamu Mihalj“ u Bečeju u vrednosti od skoro 3.000.000 dinara nalazi se na javnoj prodaji nakon izgubljenog sudskog spora, saznaje portal MojBečej.rs.

Na prodaju će, sudeći prema zaključku javnog izvršitelja, biti školski inventar (table, klupe, mikroskopi, peći, kasetofon…), a sve u iznosu od 2,8 miliona dinara, prema predmetu gde je izvršni poverilac bivša zaposlena koja je i pokrenula sudski spor.

Redakcija portala MojBečej kontaktirala je OŠ „Šamu Mihalj“ u kojoj je nam je rečeno da je direktorka trenutno zauzeta zbog eksterne kontrole Školske uprave Novi Sad, te nam komentar u vezi sa prodajom školske imovine danas nije omogućen.

Članica Opštinskog veća opštine Bečej Svetlana Vuletić, kojoj je jedan od resora obrazovanje, rekla nam je da je lokalna samouprava upoznata sa situacijom u bečejskoj školi. Vuletić je navela da opština ne može da plati dug škole, u ovom slučaju sudskog spora, budući da to nije u njenoj nadležnosti.

Izvor: mojbečej.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*