Šarčević: Roditelji strašno nezainteresovani, sklanjaju se

sarcevic-roditelji

Beograd — Ministar Mladen Šarčević izjavio je da će narednih dana biti formirana ministarska grupa koja će početi da radi „dublje i više“ na pitanju vršnjačkog nasilja.

Šarčević je za televiziju Pink rekao da u rešavanje tog problema moraju biti uključena ministarstva pravde, rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, kao i unutrašnjih poslova.

„Ne može samo Ministarstvo prosvete da izađe na kraj sa time“, rekao je Šarčević i dodao da je važno raditi na prevenciji, a ne samo na „lečenju“ posledica.

Naveo je da novi sistemski Zakon o obrazovanju pruža „dosta dobrih rešenja“ jer su kazne povećane drastično i ne vidi samo dete kao problem već i roditelja.

„Roditelji su strašno nezainteresovani i sklanjaju se iz ove priče“, rekao je ministar.

On je rekao da je jedan od problema nastao tako što je prethodni saziv Ministarstva prosvete „desetkovao stručne saradnike po školama“ – pedagoge i psihologe zbog štednje zbog Međunarodnog monetarnog fonda.

„To je resurs koji je strašno degradiran“, rekao je Šarčević i dodao da su ti ljudi važni jer mogu naslutiti nevolje pre nego što se dogode.

Izvor: B92

Jedan komentar na Šarčević: Roditelji strašno nezainteresovani, sklanjaju se

  1. Zoran kaže:

    Profesori u školama su više degradirani nego psiholozi i pedagozi jer nisu u nastavi da osete i vide kako se nasilni učenici ponašaju na času.
    Kad se nešto desi onda se problematična deca ponašaju kao nevinašci jer znaju da su krivi i žele da ostave lep utisak.
    Više mogu profesori da naslute nevolje nego psiholozi i pedagozi jer su im problematična deca ispred nosa.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*