PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE

milan-jevtic

Poštovani gospodine predsedniče,

Ovih dana smo od Vas mogli da čujemo, u jednom od Vaših obraćanja, kako se MMF i Svetska banka protive većem izdvajanju iz budžeta Republike Srbije za zdravstvo i obrazovanje. Njihovi stavovi su nama poznati i u potpunosti normalni i logični. Otkako je sveta i veka, nijedan neprijatelj niti strani okupator se nije starao o dobrobiti okupiranog naroda. Neprijateljima našeg naroda je stalo do toga da dobri lekari masovno napuštaju našu zemlju, da zdravstvena zaštita zamre jer to predstavlja meru štednje. Smanjenjem prosečnog životnog veka građana, biće zaštićen i penzioni fond, pa novac može biti iz njega opredeljen drugde.

Na skoro identičan način, neprijateljima je cilj da se uruši i domaće obrazovanje. Svako iole ozbiljnije znanje predstavlja nepotrebni balast i opterećenje. Zbog toga mladima u Srbiji treba uskratiti svaki oblik fundamentalnog obrazovanja, i svesti ga na obuku za obavljanje jednostavnih poslova kakvi su potrebni stranim „dobročiniteljima“. Omladina koja osim konkretne radne operacije, neophodne za određeno radno mesto, ne zna ništa drugo, predstavlja ideal i investitorima i MMF-u i Svetskoj banci.

Motivi kojima se rukovode stručnjaci iz MMF-a i Svetske banke su nama dobro poznati i uopšte nas ne iznenađuju. Iznenađujete nas Vi, gospodine predsedniče, ukoliko ne prepoznajete perfidne modele „preumljivanja“ našeg naroda, ukoliko ne shvatate motive naših neprijatelja i verujete u iskrenost njihovih namera.

„Deca ne uzimaju u obzir životno iskustvo roditelja, a narodi ignorišu sopstvenu prošlost. Najteže lekcije se moraju iznova učiti“, rekao je Albert Ajnštajn.

Uz ovu misao molimo Vas da još jednom razmislite o stavovima vezanim za obrazovanje i srpske učitelje.

Srdačan pozdrav,

Resor za obrazovni sistem USPRS

Milan Jevtić

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*