USPRS: Izvršitelj prodaje Železničko-tehničku školu

prosvetari_fonet_nenad_djordjevic

Unija sindikata prosvetnih radnika uputila je otvoreno pismo ministru prosvete Mladenu Šarčeviću u kojem ga upozorava da je Komora izvršitelja Srbije objavila oglas o javnoj prodaji Železničko-tehničke škole u Beogradu 24. januara.Informaciju da je javna prodaja zakazana za sredu 24. januar, zaposleni u školi su saznali u nedelju 21. januara 2018. godine i to neformalnim putem.

Nemamo nameru da ulazimo u problematiku zašto se zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu i dalje vodi kao vlasništvo Železnica Srbije AD i zašto nadležni nisu preduzeli potrebne radnje da se to promeni, jer ćete ih to pitati Vi, navodi se u pismu.

Nas i 75 zaposlenih u Železničko-tehničkoj školi u Beogradu interesujue ako zgrada Železničko-tehničke škole u Beogradu bude prodata, gde će se potom odvijati nastava? Da li će zaposleni, zajedno sa učenicima, biti podstanari po beogradskim školama koje imaju slobodnog prostora, navodi se u pismu ministru prosvete.

Nadamo se da nećete dozvoliti da se u Srbiji desi da, kako narod kaže, škola „ode na doboš“ i da na mestu jedne škole nikne tržni centar. Ako se to desi, to je početak kraja srpskog obrazovanja, ukazuju u sindikatu.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>