Šarčević najavio novu mrežu osnovnih škola u Srbiji

mladen

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je da će to ministarstvo uskoro predstaviti novu mrežu osnovnih škola u Srbiji, koju radi zajedno sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Šarčević je obišao Osnovnu školu „Nikola Tesla“ u Bačkoj Topoli u kojoj je završena prva faza rekonstrukcije, gde je ocenio da novi Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja daje mogućnost bolje organizacije rada.

Ministar je dodao da je o novinama u obrazovanju Srbije razgovarao sa predstavnicima opštine Bačka Topola a kao važnu temu on je izdvojio plan upisa u srednje škole i kako ga uraditi kvalitetno.

„Plan upisa nije problem nego strategija. On ne sme da bude u interesu malog broja ljudi i fonda časova. Ne mogu se doveka školovati isti obrazovni profili, a da se ne pogleda šta je višak, a šta manjak na tržištu rada. Učenicima nije u interesu da sede na birou za nezaposlene“, rekao je Šarčević.

Zamenica predsednika opštine Bačka Topola Marina Popović zahvalila je Ministarstvu prosvete i vladinoj Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima jer je 32 miliona dinara uloženo u Osnovnu školu „Nikola Tesla“.

Izvor: N1

Uredbu Vlade o kriterijumima za donešenje mreže škola možete preuzeti ovde.

Jedan komentar na Šarčević najavio novu mrežu osnovnih škola u Srbiji

  1. Dragi moj prijatelju Sarcevicu,zao mi je sto nisam aktivan u vaspitno obrazovnom procesu u penziji sam.Svoj prosvetarski zivot zapoceo sam od ucitelja,nastavnika,profesora srednje i vise skole,poceo sam davne 1969.Tokom rada sve sto vi pokusavate da primenite danas u obrazovanju cini mi se kao da smo zajedno radili skoro cetrdesetak godina.Zelja mi je da me primite jer Vi sa vasim znanjem i polozajem,a ja sa mojim iskustvom,ucinili bismo nesto sto je neophodno obrazovanju,Pozdrav Mr.Pr.Bosko Stojanovic.Matije gupca 44. Leskovac.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*