Тибор Сабо помоћник министра за науку

tibor-sabo

Професор Хемијског факултета у Београду Тибор Сабо постављен је за помоћника министра просвете за науку, а он ће на том месту заменити Николу Танића.
Ово је четврта влада у којој ће Сабо бити задужен за ресор науке. До сада је променио три кабинета – био је помоћник министра за науку у владама Зорана Живковића, Војислава Коштунице и Мирка Цветковића. Смењен је 2012. године. У научним круговима важи за једног од најзаслужнијих што се Универзитет у Београду нашао на Шангајској листи 500 најбољих универзитета у свету.

Сабо за Данас каже да је у Министарство просвете дошао као нестраначка личност на позив државног секретара за науку Владимира Поповића. Један од главних задатака који га очекује је спровођење конкурса за укључивање 1.000 младих истраживача у научно-истраживачке пројекте које финансира Влада Србије. Сабо каже да министра просвете није познавао, али да очекује одличну сарадњу са њим.

Извор: Данас

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>