Tibor Sabo pomoćnik ministra za nauku

tibor-sabo

Profesor Hemijskog fakulteta u Beogradu Tibor Sabo postavljen je za pomoćnika ministra prosvete za nauku, a on će na tom mestu zameniti Nikolu Tanića.
Ovo je četvrta vlada u kojoj će Sabo biti zadužen za resor nauke. Do sada je promenio tri kabineta – bio je pomoćnik ministra za nauku u vladama Zorana Živkovića, Vojislava Koštunice i Mirka Cvetkovića. Smenjen je 2012. godine. U naučnim krugovima važi za jednog od najzaslužnijih što se Univerzitet u Beogradu našao na Šangajskoj listi 500 najboljih univerziteta u svetu.

Sabo za Danas kaže da je u Ministarstvo prosvete došao kao nestranačka ličnost na poziv državnog sekretara za nauku Vladimira Popovića. Jedan od glavnih zadataka koji ga očekuje je sprovođenje konkursa za uključivanje 1.000 mladih istraživača u naučno-istraživačke projekte koje finansira Vlada Srbije. Sabo kaže da ministra prosvete nije poznavao, ali da očekuje odličnu saradnju sa njim.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>