ZAKON O ŠTRAJKU – JAVNA RASPRAVA

zakon
Danas, 8.5.2018. godine,  otpočela je javna rasprava o Zakonu o štrajku.
Prva javna rasprava je održana u Novom Sadu. Pored predstavnika Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i direktora Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, bili su prisutni i predstavnici dva reprezentativna sindikata u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.
Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije su ukazali da ovaj Predlog Zakona ponovo sprečava  štrajk prosvetnih radnika i da  nije ono na šta se njegovi predlagači pozivaju.
Na javnoj raspravi smo čuli šokantan detalj da su se predstavnici Saveza samostalnog sindikata Srbije i UGS „Nezavisnost“, na Socijalno – ekonomskom savetu Republike Srbije,  složili da se prosvetnim radnicima ograniči pravo na štrajk!?!
Zahtevali smo od predstavnika prisutnog Ministarstva detaljniji odgovor. Rečeno nam je da je po pitanju (za nas spornog) člana 13,  Zakona o štrajku, postignut konsenzus i da predstavnici pomenutih sindikata nisu imali primedbi.
Javna rasprava se nastavlja sutra u Nišu.
Članovi Unije SPRS biće tamo, spremni da se bore protiv ovih nakaradnih zakonskih rešenja.
INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*