ISTINE RADI

jovic

Ponovo o javnoj raspravi za Zakon o štrajku

Posle javnih rasprava o Zakonu o štrajku i saopštenja Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, oglasili su se predstavnici UGSPRS „Nezavisnost“ i Sindikata obrazovanja Srbije.

U svojim saopštenjima demantuju naše navode da su u radu na Zakonu njihovi predstavnici dali saglasnost na (za nas sporan) član 13, kojim se prosvetnim radnicima ograničava pravo na štrajk. Odjednom postaju veoma ogorčeni i predstavljaju sebe kao borce za prava prosvetnih radnika.

S tim u vezi ponoviću šta je rečeno na javnoj raspravi u Novom Sadu pred 30-ak zainteresovanih, a isto ponovljeno i u Nišu.

Primedbe na član 13. Zakona o štrajku, koje su izneli predstavnici Unije SPRS i SRPS-a,  komentarisali su: Bojana Stanić, vršilac dužnosti pomoćnika ministra za rad (u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja) i direktor Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, Mile Radivojević, rekavši  da je taj član donet konsenzusom na radnoj grupi.

Pošto nismo mogli da poverujemo u to što smo čuli,  zahtevali smo da nam odgovore koji su to predstavnici sindikata pristali na ograničenje štrajka u prosveti. Rečeno je da su svoje predstavnike u radnoj grupi imali sindikati, članovi Socijalno ekonomskog saveta RS,  UGS „Nezavisnost“ i SSSS i da ti predstavnici nisu imali primedbi na član 13! Što reče Balašević: „Ako lažu mene  (i još 30 ljudi) i ja lažem vas“!

Uvažene kolege iz „Nezavisnosti“ i Sindikata obrazovanja Srbije, rešite probleme u svojoj kući. Saznajte ko vas i kako predstavlja i u vaše ime odlučuje. I na kraju imam jedno, čini mi se, sasvim logično pitanje:

Gde ste bili za vreme javnih rasprava u Novom Sadu i Nišu i zašto tamo niste demantovali predstavnike vlasti?

član Predsedništva USPRS Zvonimir Jović

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*