Prosvetari podržavaju oružare

prosvetari_fonet_nenad_djordjevic-678x381

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije podržala je danas zahteve radnika kragujevačke Fabrike oružja „Zastava“, navodeći da su njihovi zahtevi isti kao i zahtevi prosvetnih radnika.
„I oni i mi protestujemo zbog bednih plata i nedomaćinskog upravljanja sektorima u kojima smo zaposleni“, navela je Unija u saopštenju.

Prema Sindikatu, oružarima će za koji dan „krojiti kapu“ strani investitor, a nastavnicima je već „skrojila kapu“ Svetska banka koja je smislila, a Ministarstvo prosvete prihvatilo, plan smanjenja broja škola.

Podržavajući danas kragujevačke oružare u njihovim zahtevima, Unija je istakla da podržava zahteve svih obespravljenih i slabo plaćenih radnika u Srbiji i onih koji trenutno trpe i ćute i onih koji izlaze na ulicu i onih koji se za proteste tek spremaju.

„Nadamo se da će ovaj bunt oružara i nedavni protest Unije SPRS ispred Vlade i resornog ministarstva, uticati na one koji vode državu da se zamisle da li se ovaj ‘napredak na svim poljima’ više može izdržati“, piše u saopštenju Unije.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*