Шарчевић: Оборићемо рекорд улагања у школе

sarcevic

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да је 99 школа широм Србије реновирано, да су у 26 школа радови у току, а да је у девет тек почело реновирање.

„Ове године ћемо оборити рекорд улагања пара у школе. У питању су велики грантови. Ових 99 школа су најмање милион евра по школи“, рекао је Шарчевић за РТС.

Шарчевић је казао да су радови финансирани углавном из буџета Министарства просвете кроз канцеларију за јавно улагање, а да део финансирају локалне самоуправе, друга министарстава и донације.

„Обишао сам ових дана доста школа, обилазићу током лета, тако да радови иду одлично“, рекао је Шарчевић.
„Суспензије, а можда и откази због екскурзије у Шпанији“

Министар Младен Шарчевић изјавио је да ће због дешавања са ђацима Девете београдске гимназије на екскурзији у Шпанији уследити суспензије, а можда и откази.

„За ово иду суспензије, чак и могућност губљења радног односа“, рекао је Шарчевић за РТС и додао да ће бити смењени директор и помоћник директора Девете београдске гимназије.

Шарчевић је казао да су одмах након што су обавештени о дешавањаима са ђацима на екскурзији у Шпанији позвали људе из школе, али да су једино ступили у контак са помоћницом директора, а да ових дана нема чак ни ње, због чега нису могли да утврде чињенично стање.

„Само оно што смо из медија могли да знамо – да је професорка водила ђаке у Љорет де Мар поред Барселоне. Директор се правио да то не зна, кажем правио, јер се испоставило да је много деце отпутовало из Девете гиманзије“, казао је Шарчевић.

Ђаци из Девете београдске гимназије са професорком историје отишли су на екскурзију у Љорет де Мар, али су по доласку у тај град остали без хотелског смештаја, јер им је саопштено да агенција „Б2Р“, преко које су резервисали аранжман, није уплатила новац.

Због тога су скоро читав дан провели у холу хотела, после чега су добили смештај у другом хотелу.

Извор: N1

 

 

Један коментар на Шарчевић: Оборићемо рекорд улагања у школе

  1. Jana каже:

    Oborili smo rekord sa zabranom zapošljavanja u prosveti koja traje 5 godina. Postavljam pitanje, ministru, Vladi, predsedniku kada planirate da ukinete zabranu zapošljavanja koja je čak suprotna Ustavu Srbije član 60.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>