NO PASERAN

galetin1

Godinama unazad valjda ne postoji nijedan sporazum, niti dogovor sa prosvetnim radnicima, koji nadležni nisi pogazili…Šta je rezultat? Rezultat je da pored toga što su materijalno i društveno degradirani – učitelji valja da budu potpuno uvedeni u najgori defetizam…Valja da spuste glavu, te šapnu sebi najtiše – Ne vredi…Valja da skoče na kolegu u zbornici, kad još smatra da treba pružati otpor ovakvome odnosu, i da mu odbruse – što štrajkovati, kad ništa promeniti neće…Ništa…I napustiti zbornicu glavom u iluziji da je to pobeda…Prihvatanje realnosti…Ne može…Međutim, jedan dobar broj onih, koji su izabrali ovaj poziv, zna (i u ovim nakaradnim višegodišnjim okolnostima) da nije otpora – mi bismo primali minimalac; mi bismo zaposleni na određeno vreme, svi odreda, bili; mi bismo decu dadiljali, propagirajući nastranosti…Opet je trenutak izbora…Opet treba izabrati da li će se spustiti pogled, ili će se zaustaviti nastava i izaći na ulice, te reći – NO PASERAN!

Miloš Galetin

2 komentara na NO PASERAN

  1. vokivasic kaže:

    NO PASERAN ne znači ništa osim palanačke pretencioznosti. Kaže se No pasaran! S tim rečima se ginulo. Ne treba ih uzimati u svaka usta i bez preke potrebe.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>