Директорка ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке пронашла уређај за прислушкивање у канцеларији

backa-palanka-25

Директорка ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке пронашла је уређај за прислушкивање у својој канцеларији.Како БАП ВЕСТИ незванично сазнају, позвана је полиција, случај је прослеђен тужилаштву, одржано је наставничко веће на ком су наставници информисани о догађају и чека се расплет целог догађаја.

Ступили смо у контакт са директорком Сањом Ралић, али званичну изјаву нисмо добили јер док је истрага у току она не жели да се обрати медијима.

Према незваничним сазнањима, камере видео – надзора забележиле су тренутак када су одређене особе улазиле у канцеларију директорке школе, у време када она није била у школи. Такође незванично сазнајемо и да су те особе из реда наставника, те да су направиле мали гаф након постављања уређаја за прислушкивање. Наиме, пошто су уређај поставили, у канцеларији су међусобно причали те је уређај забележио њихове гласове, што је полицији помогло да брзо открије њихов идентитет.

Кривични законик у члану 143 прописује да ће се казнити новчаном казном или затвором од три месеца до три године лице које посебним уређајима неовлашћено прислушкује или снима разговор, изјаву или какво саопштење који му нису намењени. Ако је исто дело учинило службено лице у вршењу службе, казне су од шест месеци до пет година затвора.

Чека се завршетак истраге, а онда ћемо имати одговоре ко је и због чега прислушкивао директорку ОШ „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци.

Извор: backapalankavesti.com

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*