СТРУЧЊАЦИ ФИСКАЛНОГ САВЕТА И ЕКОНОМСКОГ ИНСТИТУТА ПРЕПОРУЧУЈУ: Време за укидање забране запошљавања у јавном сектору

fiskalni-savet-foto-beta-nenad-petrovic_ls

БЕОГРАД – У 2019. години, како кажу у Влади Србије за Тањуг, неће бити укинута забрана запошљавања у јавном сектору и тренутно се са ММФ-ом не ради на новом моделу запошљавања, док економисти сматрају да је дошло време да се та забрана укине.
Након више од пет година од увођења привремене мере запошљавања у јавном сектору уштедео се новац, смањен је вишак радника у појединим секторима државе, али је с друге стране та мера довела до недостатка кадрова у одређеним секторима државе, па је рад појединих институција значајно отежан, поручују из Фискалног савета и Економског института у Београду.
Члан Фискалног савета Владимир Вучковић у изјави Тањугу каже објашњава да забрана запошљавања није прави начин за контролу броја запослених.
„Забрана запошљавања је мера која је требало да буде привременог карактера и да обезбеди контролу и масу плата која се исплаћује у јавном сектору. Међутим, та привремена мера траје већ шест година и крајње је време да се напусти, пошто је већ довела до тога да у појединим важним деловима државног сектора имамо мањак запослених“, оценио је Вучковић.

Каже такође да та мера није прави начин за контролу броја запослених, већ да је уместо ње потребна одговорна и озбиљна аналитична систематизација радних места.
„Видети колико људи заиста треба да ради у сваком државном органу и онда се према томе управљати. Негде и даље имамо превише запослених, док негде има премало запослених. Није добро да постоје такве диспропорције и дисбаланси“, навео је Вучковић.
Директор за науцно-истраживачке пројекте Економског института у Београду Иван Николић каже да му се чини да су се стекли услови да се владина мера макар преиспита.

„За период важења ове забране, више од пет година, направљене су с једне стране велике уштеде, а с друге стране редукован је број запослених. То је на неки начин, осим изазивања повољнијег трошковног ефекта у многим сегментима јавног сектора, вероватно допринело до пада квалитета самих услуга“, каже Николић.

Николић објашњава да постоји евидентна несразмера броја запослених у државним институцијама, те додаје да се проблем мора решити, али не на уштрб квалитета.

(Курир.рс/Тањуг)

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*