Šarčević: Od 1. septembra osnovci u 240 škola samo u jednoj smeni

sarcevic-678x381

Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je da će od 1. septembra u 240 osnovnih škola u Srbiji početi pilot-projekat u okviru koga će đaci ići na časove samo u jednoj smeni, posle koje će ostajati dodatna četiri sata u školi tokom kojih će moći da se bave sportom, rade domaće zadatke, uče strane jezike ili razvijaju preduzetnički duh.

Navodeći da je ideja da se učenicima ponude dobro osmišljene aktivnosti posle redovne nastave, ministar je kazao da je predviđeno da se nova strategija uvede u sve škole u Srbiji do 2030. godine, najpre u osnovne a potom i u srednje škole.

„Deca tu dobijaju najviše, poput učenja u školi pod nadzorom nastavnika, više sporta, a vodiće se računa i o njihovoj ishrani. Đaci će imati i oko 50 različitih sadržaja, što će smanjiti nasilje u školama, biće bezbedniji. Učenici će uz sve to, imati i više informatike“, kazao je Šarčević za subotnji Kurir.

On je dodao da će time i nastavnici dobiti posao jer zbog pada nataliteta i zatvaranja škola, ostaju bez posla.

 

2 komentara na Šarčević: Od 1. septembra osnovci u 240 škola samo u jednoj smeni

 1. Svetlana kaže:

  Super! Odlicno! Radujem se i za decu i za profesore…
  Ja sam ostala bez posla… Katastrofa…
  Duplom.profesor engleskog i ruskog jezika. Ruski je moj materni jezik. A na evidenciji za posao sam od 1998 god.(sa prekidom 2000-2004 god.zbog posla u Moskvi).
  Nadam se da cu ipak imati sansu ….

 2. OliveraMilin kaže:

  Važno je da će stalno buljiti u kompjuter.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>