Шарчевић: Од 1. септембра основци у 240 школа само у једној смени

sarcevic-678x381

Министар просвете Младен Шарчевић најавио је да ће од 1. септембра у 240 основних школа у Србији почети пилот-пројекат у оквиру кога ће ђаци ићи на часове само у једној смени, после које ће остајати додатна четири сата у школи током којих ће моћи да се баве спортом, раде домаће задатке, уче стране језике или развијају предузетнички дух.

Наводећи да је идеја да се ученицима понуде добро осмишљене активности после редовне наставе, министар је казао да је предвиђено да се нова стратегија уведе у све школе у Србији до 2030. године, најпре у основне а потом и у средње школе.

„Деца ту добијају највише, попут учења у школи под надзором наставника, више спорта, а водиће се рачуна и о њиховој исхрани. Ђаци ће имати и око 50 различитих садржаја, што ће смањити насиље у школама, биће безбеднији. Ученици ће уз све то, имати и више информатике“, казао је Шарчевић за суботњи Курир.

Он је додао да ће тиме и наставници добити посао јер због пада наталитета и затварања школа, остају без посла.

 

2 коментара на Шарчевић: Од 1. септембра основци у 240 школа само у једној смени

 1. Svetlana каже:

  Super! Odlicno! Radujem se i za decu i za profesore…
  Ja sam ostala bez posla… Katastrofa…
  Duplom.profesor engleskog i ruskog jezika. Ruski je moj materni jezik. A na evidenciji za posao sam od 1998 god.(sa prekidom 2000-2004 god.zbog posla u Moskvi).
  Nadam se da cu ipak imati sansu ….

 2. OliveraMilin каже:

  Важно је да ће стално буљити у компјутер.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>