MINISTRE, SRAM TE BILO: Osuđen za mobing, optužen za pronevere, pa POSTAVLjEN ZA DIREKTORA

rasadnik-4

Sramno Profesori zgroženi što je na čelo Šumarske škole ponovo izabran Zoran Nikolić, koji je tokom prethodna dva mandata optužen za utaju poreza i finansijske malverzacije, ali i osuđen za zlostavljanje kolege

Zaposleni u Šumarskoj školi u Kraljevu neprijatno su se šokirali pre četiri dana, kada je dužnost direktora preuzeo Zoran Nikolić, nekadašnji rukovodilac ove obrazovne ustanove, u javnosti poznat po tome što je pravosnažno osuđen za mobing i optužen za višemilionske malverzacije.
Naime, dokumentacija do koje je došao Kurir pokazuje da je Viši sud u Kraljevu presudom od 27. marta 2015. proglasio Nikolića krivim za mobing nad profesorom filozofije Gojkom Dedovićem, dok je Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu krajem 2012. predalo Osnovnom sudu optužnicu protiv Nikolića. U optužnici se on tereti za zloupotrebu službenog položaja, kojom je sebi i drugom pribavio imovinsku korist od 1,1 milion dinara, a na štetu Šumarske škole, kao i da je učinio krivično delo utaje poreza u iznosu od 1,9 miliona dinara.

Nikolić je, inače, bio direktor Šumarske škole u Kraljevu u dva mandata, od 2007. do 2015.
Ogorčeni profesori, koji iz straha od odmazde žele da ostanu anonimni, objašnjavaju za naš list da se u Šumarskoj školi „desio skandal bez presedana“.


- I pored toga što smo Ministarstvo prosvete upozorili na određene nepravilnosti u procesu izbora direktora ove ustanove i da jedan od kandidata najblaže rečeno ima kriminogenu prošlost, na mesto direktora imenovan je Zoran Nikolić. Ovo im je svima dobro poznato jer je reč o čoveku protiv koga je podignuta optužnica 2012. za finansijske malverzacije tokom osmogodišnjeg mandata, zbog čega je morao da propusti prethodni konkurs za izbor direktora, ali se sada vratio na mala vrata pomoću svojih političkih poslušnika – navode zaposleni.
Podsećaju i da je zbog Zorana Nikolića Šumarska škola 2014. bila na crnoj listi Agencije za borbu protiv korupcije jer je vršio odmazdu nad uzbunjivačem, kao i da je protiv Nikolića 2015. izrečena pravosnažna presuda za zlostavljanje na radu nad profesorom filozofije Gojkom Dedovićem. Zaposleni se pitaju kako je uopšte moguće da navedena osoba u potpunosti očisti svoj dosije i dostavi dokument o neosuđivanosti, pa opet bude imenovana na odgovornu funkciju vaspitno-obrazovne ustanove.
Po našem mišljenju, reč je o neviđenoj prevari ili, bolje rečeno, zaveri korumpiranih političara iz Kraljeva i stranke čiji je član pomenuti Zoran Nikolić, koji nije dobio čak ni podršku školskog odbora – navode zaposleni.

 

MLADEN ŠARČEVIĆ

ŠALjEM INSPEKCIJU U KRALjEVO

U Ministarstvu prosvete navode da im redovno stižu pritužbe na rad direktora iz cele Srbije, kao i da su mnoge od njih anonimne, što otežava proveru navoda. A povodom konkretnog slučaja, Šumarske škole u Kraljevu, ministar prosvete Mladen Šarčević je poručio za Kurir da će i u tom slučaju postupiti u skladu sa zakonom i odmah poslati inspekciju da proveri izbor direktora, nakon čega će zauzeti stav.

DIREKTOR I UPRAVA ĆUTE
VEO TAJNE OKO IZBORA
Direktor Šumarske škole Zoran Nikolić juče nije odgovarao na pitanja koja smo mu poslali, niti se odazvao našem pozivu. Iz školske uprave Kraljevo do zaključenja ovog broja takođe nismo dobili komentar da li su prilikom izbora Nikolića za direktora bili upoznati s tim da je osuđen za mobing i optužen za malverzacije, niti šta ga je kvalifikovalo za najboljeg kandidata koji bi trebalo da bude na čelu obrazovne ustanove.

Izvor: Kurir

Jedan komentar na MINISTRE, SRAM TE BILO: Osuđen za mobing, optužen za pronevere, pa POSTAVLjEN ZA DIREKTORA

 1. Google nudi odgovore! kaže:

  Uspešna karijera Zorana Nikolića, uprkos svim marifetlucima!!! Potražio sam Zorana Nikolića. Interesantan je komentar jednog Nikole još iz 2014., u vreme kad je radnik ove škole štrajkovao zbog nezakonitog otkaza. (Ako je verovati Nikoli u Šumarskoj školi Kraljevo ima dosta posla za ministra, inspekcije, istraživačko novinarstvo i još ponekog.)
  https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=865920

  Na celu skole je covek koji se tereti za proneveru najmanje 200 000 evra, za sta postoje dokazi. Okruzen je profesorima kojima su ruke uprljane do lakata, tj. postoje jasni dokazi, snimci mobilnim telefonom kako uzimaju novac od ucenika za prelazne ocene. Takvima se da manipulisati! Sa druge strane je mala grupa profesora, cestitih ljudi koji neprestano trpe provokacije i sikaniranje od direktora i grupe koja ga okruzuje. Povrh svega toga, sta se desava iza kulisa, narocito kada je u pitanju sprega Srbijasuma, koja po prirodi stvari mora saradjivati sa jedinom srednjom skolom te vrste u Srbiji, to samo moze da se nagadja!
  Inace, doticnog direktora je nemoguce ugroziti jer iza njega stoji ista persona koja stiti bivseg nam premijera Dacica od kofercica, silnih optuzbi za finansijske malverzacije pripadnika njegove stranke i korupciju. I da, direktor je kadar SPSa. Na vlast dosao kao clan DSSa, pa se predomislio kada su ovi skliznuli sa vlasti.
  Jos bljutavosti za koje se provereno zna je npr. da su ucenici Sumarske skole kompletno opremili vikendicu gospodina Ruzica. Za to valjda sluzi institucija stara vise od 100 godina, a to jeste Sumarska skola u Kraljevu! Kada ce se neko ovom temom ozbiljnije pozabaviti pravo je pitanje!? A ja mislim i da znam odgovor…
  (Nikola, 1. jul 2014 00:51)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>