МИНИСТРЕ, СРАМ ТЕ БИЛО: Осуђен за мобинг, оптужен за проневере, па ПОСТАВЉЕН ЗА ДИРЕКТОРА

rasadnik-4

Срамно Професори згрожени што је на чело Шумарске школе поново изабран Зоран Николић, који је током претходна два мандата оптужен за утају пореза и финансијске малверзације, али и осуђен за злостављање колеге

Запослени у Шумарској школи у Краљеву непријатно су се шокирали пре четири дана, када је дужност директора преузео Зоран Николић, некадашњи руководилац ове образовне установе, у јавности познат по томе што је правоснажно осуђен за мобинг и оптужен за вишемилионске малверзације.
Наиме, документација до које је дошао Курир показује да је Виши суд у Краљеву пресудом од 27. марта 2015. прогласио Николића кривим за мобинг над професором филозофије Гојком Дедовићем, док је Основно јавно тужилаштво у Краљеву крајем 2012. предало Основном суду оптужницу против Николића. У оптужници се он терети за злоупотребу службеног положаја, којом је себи и другом прибавио имовинску корист од 1,1 милион динара, а на штету Шумарске школе, као и да је учинио кривично дело утаје пореза у износу од 1,9 милиона динара.

Николић је, иначе, био директор Шумарске школе у Краљеву у два мандата, од 2007. до 2015.
Огорчени професори, који из страха од одмазде желе да остану анонимни, објашњавају за наш лист да се у Шумарској школи „десио скандал без преседана“.


- И поред тога што смо Министарство просвете упозорили на одређене неправилности у процесу избора директора ове установе и да један од кандидата најблаже речено има криминогену прошлост, на место директора именован је Зоран Николић. Ово им је свима добро познато јер је реч о човеку против кога је подигнута оптужница 2012. за финансијске малверзације током осмогодишњег мандата, због чега је морао да пропусти претходни конкурс за избор директора, али се сада вратио на мала врата помоћу својих политичких послушника – наводе запослени.
Подсећају и да је због Зорана Николића Шумарска школа 2014. била на црној листи Агенције за борбу против корупције јер је вршио одмазду над узбуњивачем, као и да је против Николића 2015. изречена правоснажна пресуда за злостављање на раду над професором филозофије Гојком Дедовићем. Запослени се питају како је уопште могуће да наведена особа у потпуности очисти свој досије и достави документ о неосуђиваности, па опет буде именована на одговорну функцију васпитно-образовне установе.
По нашем мишљењу, реч је о невиђеној превари или, боље речено, завери корумпираних политичара из Краљева и странке чији је члан поменути Зоран Николић, који није добио чак ни подршку школског одбора – наводе запослени.

 

МЛАДЕН ШАРЧЕВИЋ

ШАЉЕМ ИНСПЕКЦИЈУ У КРАЉЕВО

У Министарству просвете наводе да им редовно стижу притужбе на рад директора из целе Србије, као и да су многе од њих анонимне, што отежава проверу навода. А поводом конкретног случаја, Шумарске школе у Краљеву, министар просвете Младен Шарчевић је поручио за Курир да ће и у том случају поступити у складу са законом и одмах послати инспекцију да провери избор директора, након чега ће заузети став.

ДИРЕКТОР И УПРАВА ЋУТЕ
ВЕО ТАЈНЕ ОКО ИЗБОРА
Директор Шумарске школе Зоран Николић јуче није одговарао на питања која смо му послали, нити се одазвао нашем позиву. Из школске управе Краљево до закључења овог броја такође нисмо добили коментар да ли су приликом избора Николића за директора били упознати с тим да је осуђен за мобинг и оптужен за малверзације, нити шта га је квалификовало за најбољег кандидата који би требало да буде на челу образовне установе.

Извор: Курир

Један коментар на МИНИСТРЕ, СРАМ ТЕ БИЛО: Осуђен за мобинг, оптужен за проневере, па ПОСТАВЉЕН ЗА ДИРЕКТОРА

 1. Google nudi odgovore! каже:

  Uspešna karijera Zorana Nikolića, uprkos svim marifetlucima!!! Potražio sam Zorana Nikolića. Interesantan je komentar jednog Nikole još iz 2014., u vreme kad je radnik ove škole štrajkovao zbog nezakonitog otkaza. (Ako je verovati Nikoli u Šumarskoj školi Kraljevo ima dosta posla za ministra, inspekcije, istraživačko novinarstvo i još ponekog.)
  https://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=865920

  Na celu skole je covek koji se tereti za proneveru najmanje 200 000 evra, za sta postoje dokazi. Okruzen je profesorima kojima su ruke uprljane do lakata, tj. postoje jasni dokazi, snimci mobilnim telefonom kako uzimaju novac od ucenika za prelazne ocene. Takvima se da manipulisati! Sa druge strane je mala grupa profesora, cestitih ljudi koji neprestano trpe provokacije i sikaniranje od direktora i grupe koja ga okruzuje. Povrh svega toga, sta se desava iza kulisa, narocito kada je u pitanju sprega Srbijasuma, koja po prirodi stvari mora saradjivati sa jedinom srednjom skolom te vrste u Srbiji, to samo moze da se nagadja!
  Inace, doticnog direktora je nemoguce ugroziti jer iza njega stoji ista persona koja stiti bivseg nam premijera Dacica od kofercica, silnih optuzbi za finansijske malverzacije pripadnika njegove stranke i korupciju. I da, direktor je kadar SPSa. Na vlast dosao kao clan DSSa, pa se predomislio kada su ovi skliznuli sa vlasti.
  Jos bljutavosti za koje se provereno zna je npr. da su ucenici Sumarske skole kompletno opremili vikendicu gospodina Ruzica. Za to valjda sluzi institucija stara vise od 100 godina, a to jeste Sumarska skola u Kraljevu! Kada ce se neko ovom temom ozbiljnije pozabaviti pravo je pitanje!? A ja mislim i da znam odgovor…
  (Nikola, 1. jul 2014 00:51)

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>