Da li će ministar da odgovara?

tankosic1

U Zrenjaninskoj gimnaziji dobijeno je 56 tužbi u korist radnika zbog nezakonito obračunatih naknada za godišnji odmor u 2014. U proseku smo dobijali 5000 +- 1000 dinara. Svaka tužba je nosila i dodatne troškove u iznosu 55000 do 60000 dinara. Te troškove dele sudovi i advokat. Pomnožite 56 sa 60000 i dobićete iznos koji je zbog šibicarenja vlade, škola morala da isplati sudovima, advokatu i radnicima. To je 3 miliona i 360 hiljada dinara (oko 28500 evra). Dakle, to su troškovi kod samo jedne škole. Koliko je škola u Srbiji moralo na sličan način isplatiti novčana sredstva, zbog inata ministra, odnosno njegovog neznanja i bahatosti? Ovo treba širiti u javnost, novinari, roditelji… ovo treba da znaju.

Nikola Tankosić

2 komentara na Da li će ministar da odgovara?

  1. Branislav Veselinović kaže:

    U mom slučaju mogla bi dva ministra da odgovaraju za zataškavanje prijava, ali…možda im se pridruži i treći jer iz Višeg suda u Sremskoj Mitrovici još ne pokreću postupak po mojoj tužbi za mobing protiv direktorice Mitrovačke gimnazije (podneta u novembru prošle godine)…tako to valjda ide u zemlji Srbiji -naravno PRAVNOJ DRŽAVI!

  2. Ivan Stepanović kaže:

    A Ljuba Mosurović? Čovek na sudu dokazao da je nezakonito smenjen, sud izdao nalog ministru da to ispravi. I? Ništa, ministar ignoriše sudsko rešenje bez problema! E, i to je za smenu; prvo prekrši zakon, a onda ignoriše sudsko rešenje!
    Ali, broj meseci koliko nije na funkciji puta razlika u plati (min 10.000din) puta kamata… I na sve to dodajte sudske troškove.
    A simptomatično: i ja sam u gotovo identičnoj situaciji. Smenjen neosnovano i nezakonito, predmet pred sudom. NARAVNO da ću sve od sebe da dam da iskoštam ovu državu i ministarstvo zbog toga!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>