Na popravni moralo šestoro kandidata za licencu direktora škole u Vojvodini

skola-skolska-klupa-jpg_660x330

Od ukupno 37 direktora vojvođanskih škola koji su polagali ispite za licencu rukovodioca ustanove, ukupno 31 je položilo ispit iz prvog puta, dok je na popravni otišlo šest kandidata.Od tih šestoro direktora, četvoro kandidata za licencu prošlo je popravni ispit, dok će dvoje polagati u septembru.

Ispiti su održavani od decembra 2018. godine i nastavljaju se u septembru, a ukupno je bilo pet ispitnih rokova.

Reč je o seriji ispita u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, u skladu sa zakonom, za školsku 2018/2019. godinu.

Stručni ispit za sekretara ustanove obrazovanja i vaspitanja u jednom ispitnom roku položile su, iz prvog puta, četiri kandidatkinje.

Ispit za dozvolu za rad, odnosno licencu za nastavnike, vaspitače i stručne saradnike, u 10 ispitnih rokova polagao je ukupno 751 kandidat. Ispit je iz prvog puta položilo njih 682, dok se na polaganje popravnog ispita uputilo 69 kandidata, od kojih je njih devet palo ceo ispit, dok je 60 kandidata palo deo ispita.

Sveukupno, ispite je u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja polagalo 792 kandidata.

Izvor: 021.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>