Direktor neće u penziju, nadležni bez rešenja

bg-jedna-smena-pkg-19-aps-1-20190603-183816501-mxf-00_01_20_21-still002

Grupa profesora Treće beogradske gimnazije obratila se medijima povodom, kako tvrde, kršenja zakona u toj školi.

U pismu koje je u ime kolega potpisala Vesna Nikolovski, navedeno je da direktor Milenko Macura krši zakon jer je 15. juna napunio 65 godina, čime mu je prestao mandat, ali on i dalje obavlja posao direktora.

Profesori su saopštili da su se obraćali Ministarstvu prosvete, Školskoj upravi Beograd, Zaštitniku prava građana, Povereniku za informacije od javnog značaja, inspekciji rada i ministru lično, ali da problem nije rešen.

Četiri meseca posle isteka mandata, Macura ne samo što obavlja sve dužnosti direktora, već je u septembru vodio jedno odeljenje učenika na ekskurziju u svojstvu odeljenskog starešine, a planira i izvođenje studijskog putovanja u toku uskršnjeg raspusta 2020. godine, dok u školi postoje brojni problemi, piše u pismu.

Profesori naglašavaju da sva dokumenta koja je Macura potpisao od 15. juna, uključujući svedočanstva učenika, nemaju pravnu vrednost.

Navode da u Trećoj beogradskoj gimnaziji nemaju internet, niti prostor za rad, u septembru je zbog grešaka u rasporedu bilo kršenja osnovnih propisa, gubljenja časova i „nemogućih uslova za rad“.

U pismu se kaže da su nastavnici te gimnazije zaplašeni ili demoralisani, i da više ne veruju u poštovanje zakonitosti.

Izvor: N1

2 komentara na Direktor neće u penziju, nadležni bez rešenja

  1. Danko kaže:

    Sta je ovde cudno?Njemu je ovo sindikat omigucio kolektivnim ugovorom,predsednik sindikata mu je verovatno drug. Pricsm iz mog iskustva u Kv -zena prefsednik sindikata Medicinske skole napustila casove u Umetnivkoj skoli zato sto joj se ne dopada skola pa potom trazila dopunu u drigoj skoli. I naravno sindikat joj ispunio zelju nsravno u satadnji sa radnom grupom.
    Ovo se desava samo kod nas gospido predstavnici sindikata.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>