Смењен директор школе у Врднику

vrdnik

Директор Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику Горан Жугић смењен је одлуком министра просвете, а након бројних незаконитости које је установила инспекција.
О овим незаконитостима писао је 021. Наиме, ресорна инспекција установила је да се у школи уопште не реализује један од предмета, што није спречило министарство да ове године „Милицу Стојадиновић Српкињу“ укључи у пројекат обогаћене једносменске наставе.

„Установљено је да установа није благовремено донела програм образовања и васпитања, односно не остварује програм образовања и васпитања или не предузима мере за остваривање принципа, циљева и стандарда постигнућа; у установи се води евиденција и издају јавне исправе супротно закону; не поступа се по препоруци, налогу, односно мери надлежног органа за отклањање утврђених недостатака и неправилности; омета се рад органа управљања и запослених, непотпуним, неблаговременим и нетачним обавештавањем, односно предузимањем других активности којим се утиче на законито поступање органа управљања и запослених“, навео је за 021 покрајински секретар за образовање Михаљ Њилаш у октобру.

Због свих ових незаконитости установљених у протекле две године, Покрајина је од Министарства просвете ове године тражила смену Жугића. Министарство је неко време, према мишљењима родитеља који су се обратили нашој редакцији, одуговлачило са сменом.

„Постаје неподношљиво у каквим ситуацијама се налазе најпре деца, а затим и родитељи. О запосленима да и не говоримо“, део је онога што су родитељи појединих ђака поручили за 021.

Међутим, министарство је ипак реаговало и то почетком овог месеца. Како за 021 потврђује ресорни секретар Михаљ Њилаш, 5. децембра је министарство донело решење којим је директор „Милице Стојадиновић Српкиње“ Горан Жугић, иначе професор физичког, смењен. Смена је постала важећа закључно с 10. децембром.

„Сагласно наведеном, стекли су се услови предвиђени Законом о основама система образовања и васпитања, па је покрајински секретар за образовање у законском року именовао Матешић Сашу из Врдника за вршиоца дужности директора школе“, наводи Њилаш.

Саша Матешић је наставник у овој школи.

Иначе, сада бивши директор школе у више наврата је, по објављивању чланка на нашем порталу, најављивао усмено и писаним путем да ће тужити 021 „због пљувања“.

Детаљнију причу о налазима инспекције у овој школи, као и о реакцији групе незадовољних родитеља чија деца похађају ову школу

Извор: 021.rs

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>