Ko je ovde lud a ko zbunjen? 1. Predsednik Net Dragona novi savetnik ministra Popovića; 2.Šarčević: U narednih mesec dana iz Kine će stići oprema koju donira ‘NetDragon“

netdragon-1

Predsednik kompanije Net Dragon, koja je lider u kineskoj IT industriji u sferi obrazovanja i novih tehnologija, Liu Deijan, od danas će biti savetnik u kabinetu ministra bez portfelja zaduženog za tehnološki razvoj i inovacije Nenada Popovića.Net Dragon, kompanija koja je osnovana pre 20 godina, sada je među liderima u domenu obrazovnih tehnologija, dizajna i gejminga, a Liu će kabinet ministra Popovića savetovati po pitanjima informacionih tehnologija, inovacija i digitalizacije.

Kompanija Net Dragon nudi svoje usluge u više od sto država širom sveta, a njihove programe koristi dva miliona profesora u više od milion učionica.

Liu će posao savetnika obavljati pro bono, a u izjavi srpskim medijima navodi da je počastvovan što će biti deo tima ministra Popovića.

Moja kompanija je počela praveći video igrice, a danas se bavimo obrazovanjem i pokušavamo da napravimo tehnologiju koja će ponuditi edukativan sadržaj za mlade i decu širom sveta”, rekao je Liu.

Liu, koji je prošle godine boravio u Srbiji, kaže da su srpski inženjeri veoma sposobni, pametni i obrazovani i da mu se dopada energija i potencijal koji naša zemlja ima kad je reč o inovacijama i tehnološkom razvoju.

“Za mene će biti odlična prilika da budem deo tima koji će podstaći potencijale mladih ljudi, nadam se ne samo inženjera, već i dizajnera i umetnika”, rekao je Liu.

Ministar Popović kaže da kompanija Net Dragon nudi najnovije i najmodernije tehnologije u internet industriji i biznisu, obrazovanju i drugim sferama koje su povezane sa dizajnom i gejmingom.

Popović je rekao da je Liu jedan od najpoznatijih preduzetnika u Kini, ali da se njihove tehnologije ne primenjuju samo u toj zemlji, već i u celom svetu, jer je Net Dragon vlasnik kompanija u Velikoj Britaniji, SAD i drugim zemljama.

Učinićemo sve da u narednih godinu dana kompanija Net Dragon otvori svoj razvojni centar i u Srbiji”, rekao je Popović.

On je rekao da je Liu tokom prošlogodišnjeg boravka u Srbiji posetio ETF u Beogradu, FTN u Novom Sadu, da se upoznao sa potencijalom inženjera i IT kompanija u Srbiji i da je bio impresioniran.

To je jedan od razloga zašto se odlučio da prihvati ovu poziciju”, rekao je Popović.

On je naveo da će Liu biti pravi promoter Srbije i srpskih potencijala u digitalizaciji i inovacijama u Kini i u svetu i da će se truditi da privuče sve više kompanija da dođu i investiraju u našu zemlju.

Izvor: Novosti

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>