Posao na neodređeno za 5.000 prosvetara: Prva faza zapošljavanja kreće, konkurs u februaru

konkurs-530

Ceo proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata

Vladina komisija usvojila je u petak odluku da se raspiše konkurs za zapošljavanje u prosveti na neodređeno vreme. Kao što je i planirano, u prvoj fazi odobreno je mesta za oko 5.000 ljudi, koji u prosveti rade na određeno vreme sa punom normom od 2014. i 2015. godine, a i ranije.“

Ovo je izjavio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića, saopštilo je resorno ministarstvo.

Novi krug zapošljavanja očekujemo već početkom februara i tada će biti raspisani konkursi za one koji rade u prosveti od 2016. i 2017. godine.

Ceo proces prate sindikati, predstavnici aktiva direktora i školske uprave, a škole su u obavezi da formiraju komisije koje će pratiti ceo proces izbora kandidata.

Dobijanjem posla za stalno mladi će dobiti sigurnost, a samim tim i šansu za zasnivanje porodice. Svakako, ova mera Ministarstva i Vlade će doprineti povećanju nataliteta“.

Ministar je i nedavno govorio o zapošljavanju prosvetara. On tada nije mogao tačno da precizira koliko ljudi u školama radi na određeno vreme, ali se, kaže, procenjuje da je u pitanju broj između 18.000 i 22.000 hiljade zaposlenih na ugovor.

Izvor: Novosti

3 komentara na Posao na neodređeno za 5.000 prosvetara: Prva faza zapošljavanja kreće, konkurs u februaru

  1. Ivana kaže:

    Da li je Ministar rekao kako ce se resiti nepreuzeti tehnoloski viskovi PKU cl 5 i 6 koji svake godine ostaju sa sve manje norme ???

  2. Maja kaže:

    Mislim da će se ovim konkursom najviše okoristiti oni koji su primljeni uz pomoć „članske karte“. Njima će da daju posao za stalno, a ostali „neće ispunjavati uslove“. Daj Bože da grešim.

  3. Iva kaže:

    Da li neko zna kako ide zaposljavanje vaspitaca sa tim konkursom?Gde moze da se vidi lista vaspitaca kojima je odobreno zaposlenje?Iskreno,za mene su poslali jos pre mesec dana i nikakav odgovor jos nije stigao,a radim u vrticu od 2013-te godine.Inace,nas osnivac je lokalna samouprava i oni su prosledili zahtev ministarstvu.Hvala,na bilo kakvom odgovoru

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>