Unija SPRS predlaže da se razmotri mera obustave nastave u školam

korona05

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije pozvala je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da razmotri meru prekida rada škola zbog korona virusa. Unija SPRS je saopštila i da su do daljeg odloženi štrajk i protest prosvetnih radnika, koji su bili planirani za 17. mart.– Zbog iznenadne situacije sa korona virusom i nejasne epidemiološke slike u Srbiji, predsednik i predsedništvo Unije SPRS su odlučili da se štrajk i protest odloži do daljeg. Glavni odbor Unije SPRS će doneti odluke o predstojećim sindikalnim akcijama – istakla je predsednica Unije SPRS Jasna Janković.

Janković je naglasila da Unija SPRS, s obzirom na to da se situacija menja iz sata u sat i da je sve više zaraženih, insistira da Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja razmotri meru prekida rada škola.

– To je potrebno učiniti dok se virus nije pojavio u obrazovnim ustanovama i dobio veće razmere – dodala je Janković.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić sastali su se juče sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Nakon sastanka, Vučić je izjavio da se priča o zatvaranju škola. On je dodao da stručnjaci kažu da nema potrebe za tim.

– Nema potrebe za tim čak ni na fakultetima. Nisu problem prostori gde se okuplja do 100 ljudi – naveo je Vučić.

Izvor: trenjaninski.com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>