http://www.usprv.org.rs/wp-content/uploads/2020/03/zj.jpg

USPRV traži obustavu nastave

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine otkazala je štrajk i proteste zakazane za 17. mart i uputila je predlog pokrajinskom sekretaru za obrazovanje da u svim ustanovama obrazovanja u Vojvodini zbog pojave korona virusa od ponedeljka bude obustavljena nastava.

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije otkazala je konferenciju za novinare na kojoj je trebao biti najavljen štrajk i protesti 17. marta zbog novonastale situacije sa korona virusom.

Ove aktivnosti su odložene do daljnjeg, najverovatnije do aprila, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Zvonimir Jović, predsednk USPRV, podsetio je da je 17. marta 2015. godine potpisan Sporazum o izlasku iz štrajka s prestavnicima tadašnje vlade na čijem je čelu bio Aleksandar Vučić, Srđanom Verbićem i Kori Udovički.

Zakon o platnim razredima koji je prema tom sporazumu trebao da bude donesen do kraja 2015. nije donesen, a 2018. prestali su bez objašnjenja i pregovori o tom zakonu, naveo je Jović i dodao da nije ispunjeno ni obećanje o isplati božićnih nagrada zaposlenima u prosveti.

Pandemija virusa Kovid 19 odložila je štrajk prosvetnih radnika, a Unija sindikata uputila je predlog pokrajinskom sekretaru za obrazovanje za obustavu nastave u školama.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je “Vlada uvažila stav struke da za sada nema potreba da se obustavi nastava u školama i na fakultetima”.

Izvor: Kanal 9

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>