Dvoje učenika gimnazije iz Novog Sada u samoizolaciji, sve manje đaka u školi

skola

Sve je manje učenika gimnazije „Isidora Sekulić“ iz Novog Sada koji dolaze u školu, otkako je dvoje đaka u samoizolaciji nakon što su bili u kontaktu sa zaraženima korona virusom, kaže za N1 direktorka te škole Ružica Vukobratović.

Dvoje učenika gimnazije iz Novog Sada u samoizolaciji, sve manje đaka u školi
Od 1.050 učenika nastavu je juče pohađalo 369, a danas 460 učenika manje, zbog čega su 6. i 7. čas otkazani.

Vukobratović kaže da ne zna kakva će situacija biti u ponedeljak, ali da očekuje još manje prisutnih na nastavi.

„Naravno, ne mogu zabraniti učenicima da ne dolaze u školu, to je pravo njihovih roditelja. Tako da, ja čekam nadležne šta će uraditi, da li će nastavu obustaviti. Ja nastavu ne mogu obustaviti, međutim, ukoliko se ovo bude dešavalo neće biti dobro, mislim da bi trebalo obustaviti nastavu, ali isto tako mislim da bi onda trebalo zatvoriti sve kafiće, kladionice i kockarnice. Znači, ona mesta gde se učenici ovog grada skupljaju“, kaže direktorka gimnazije.

Registrovana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Srbiji, pa je ukupan broj zaraženih sada 35, poslednji su podaci Ministarstva zdravlja.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>