A kad jednog dana

mrdak

A kad jednog dana sve ovo prođe, a proći će, sve ovo kroz šta prolazimo ovih dana, imaće smisla samo ako posle ove pošasti zauvek oteramo nesposobne, drske i neuke ministre prosvete, prošle sadašnje i buduće, i o sebi budemo odlučivali i pitali se mi.
Ako, jednog dana kad sve ovo prođe, budemo svi ispred Ministarstva prosvete, tada će imati opravdanje i potvrdu naš rad i sve ovo što smo, mnogi prilično neuki i nevešti svemu ovom, morali da savladamo zarad časti svoje profesije.
Ako, kada jednog dana sve ovo prođe, ne budemo odlučivali o našoj struci mi, onda je naš rad uzaludan. Ko koliko zna i ume, a ko ne zna niti će ikad znati, pokazalo se ovih dana.
Ako, jednog dana kad sve ovo prođe, na našim transparentima ne budu dovoljne samo dve reči HITNO – OSTAVKA, džaba nam rad. Jer, njegovih besmislenih HITNO se nadobijasmo ovih dana.
Ako mu tog dana ne očitamo online lekciju, kao što je on nama ovih dana čita, ostaćemo još dugo nepismeni iz oblasti bez koje ne možemo ni decu naučiti kako treba.
Slažem se, sram Vas bilo ministre za sve što nam radite, ali, jednog dana kad sve ovo prođe, a Vi nam i dalje budete ministar, onda nas sram bilo! Ako sa sobom ne odnese sve svoje lažne diplome i odvede lažne diplomce, sram nas bilo!
I nemojte mi samo reći da je rano o ovom govoriti. Kao što ne možemo odlagati svoj čas, nastavnu jedinicu, sve ono što nas ovih dana prati i čeka, tako je i sa ovim. Nije rano, da ne bude kasno. Znam, vanredno je stanje, ali – kad sve ovo prođe.

Miloš Mrdak nastavnik

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>