Ako je proglašeno vanredno stanje, nije proglašeno ludilo!

zj

U Srbiji je proglašeno vanredno stanje 16.3.2020.godine, što apsolutno podržavam. Deca i nastavnici su poslati kućama i krenula je nastava na daljinu. Nastavnici su se snalazili kako su znali i umeli da deca ne bi osetila prekid nastave i kako bi se deci pružila potrebna znanja. Niko nas nije pitao da li imamo tehničkih mogućnost, koliko plaćamo internet, mobilne telefone kako nas, tako i roditelje.

I sve bi to bilo u redu da se prvo nisu javili Bombarderi iz MPNTR, koji su svakodnevno škole zasipali nejasnim dopisima pod oznakom Hitno, Važno i slično. Umesto da pomažu, uspešno su unosili zabunu i opravdanu ljutnju kod prosvetnih radnika. Pojedini direktori u svojim izlivima poltronstva su se takmičili ko će pre ta uputstva sprovoditi. Kao i većina loših đaka gledali su samo jedan deo uputstva i nisu obraćali pažnju na to da ta uputstva nisu obavezujuća, žureći da ih sprovedu. Niko od njih nije vodio računa o zaposlenima, koji su već počeli da rade na jedan način, već su tražili prelazak sa jedne na drugu platformu za učenje, bez obzira da li su nastavnici bili obučeni za taj način rada. Čak su nastavnike terali na obuke za određene platforme.

Posle su se javili Komandanti koji su tražili da se isprazne škole da bi se renovirale dok je vanredno stanje. Naravno da takvi „likovi“ nisu razmišljali o tome da ugrožavaju živote i zdravlje, a bogami i imovinu zaposlenih.

Zatim se javio genijalni gradonačelnik, opet Komandant, koji je uveo radnu obavezu zaposlenima u školama „koji treba da budu stavljeni na raspolaganje Štabu u cilju pružanja pomoći našim starijim sugrađanima i za druge potrebe Štaba tokom vanrednog stanja“. Pitam se da li gospodin Komandant zna da je za rad prosvetnih radnika i njihovu radnu obavezu nadležan Ministar prosvete? Da li vrli Komandant zna da prosvetni radnici rade i sada? Kada će onda prosvetni radnici držati časove i kako? Gde su nezaposleni? Dirktori škola i Ministar o tome naravno ćute umesto da zaštite prosvetne radnike od ovakve gluposti.

Šta na kraju reći osim, gospodo proglašeno je vanredno stanje, a koje je opravdanje za vaše ludilo?

Zvonimir Jović

predsednik USPRV

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*