Predsednica USPRS: Imati nekakvu nastavu je bolje nego imati nikakvu nastavu

jasna

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnike Srbije Jasna Janković ocenila je da se nastava na daljinu odvija mnogo bolje na početku, jer su nastavnici shvatili koliki treba da bude obim onoga što od učenika traže kao povratne zadatke.„Imati nekakvu nastavu je svakako bolje nego imati nikakvu nastavu“, rekla je Janković.

Upitana kako će nastavnici ocenjivati učenike ove godine, Janković je rekla da prema onome što je slušala, a što je dolazilo od Ministarstva prosvete, od nastavnika se traži da decu ocenjuju formativno, odnosno da ocenjuju neke njihove aktivnosti.

Ona je rekla da misli da se tako ne mogu zaključiti ocene i dodala da je dobila informacije da su dok su deca išla u školu u ovom polugodištu urađeni pismeni zadaci iz matematike i srpskog i ponegde iz stranih jezika, te da niko nema dovoljno ocena da može da zaključi ocene.

Jasna Janković je rekla da su 1999. godine posle bombardovanja, đaci dolazili po grupama u školu gde su radili kako bi popravljali ocene sa polugodišta. Kako je ocenila, za one koji će nastaviti školovanje u istom rangu – osnovno i srednje neće biti problema, ali da su maturanti u najvećem problemu.

Janković je rekla da ne zna kako će mala matura biti izvedena, jer nju treba da polaže 65.000 učenika, te da joj se u ovom trenutku to čini kao „naučna fantastika“, ali da bi bez maturskog ispita mogla da budu uskraćena deca koja su imala strože profesore.

Izvor: N1

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>